maanantai 6. tammikuuta 2014

Stokke Newborn Set

Ajattelin kirjoittaa pikaisen tuotearvion tästä Stokke Newborn Set vauvaistuimesta. Silloin ennen vauvan syntymää meillä meni vähän mopo käsistä Stokke Tripp Trapin ja sen lisävarusteiden kanssa ja kyselin lukijoilta mitä niistä kannattaisi pitää.  Tämä Newborn Set sai muistaakseni aika monelta pisteet, ja päädyttiin sitten pitämään se (ja itseasiassa pidettiin kaikki muutkin lisävarusteet) ja olen kyllä ollut tyytyväinen.

Tämä vauvaistuin on tarkoitettu nimenomaan Tripp Trapp tuoliin vastasyntyneille. Max. kiloraja vauvalle on 9kg, joten se toiminee sinne kuuteen kuukauteen saakka, tai kunnes vauva osaa istua itse.Negatiiviset: Tämä on melko kallis. Ja käyttöaika kuitenkin on melko lyhyt (n. 6kk.). Me ostettiin tämä alehinnalla, mutta taisi tämä silti olla £80. Suomessa OVH taitaa olla €130. Lisäksi ihan pienelle vauvalle tämä tuntuu olevan vähän epämukava. Meidän pieni ei ihan alle yksi-kaksikuukautisena viihtynyt tässä paljoakaan - epäilen että kun tämä on tälläinen autonistuinmainen, niin vauva oli pienikokoisena jotenkin lysyssä siellä. Viiden minuutin jälkeen usein alkoi kitinä ja vauva tuli nostaa pois.Positiiviset: Vauva vähän isompikokoisena tykkäsi istua tuolissa. Isommaksi kasvaneena hän ei enää ollut niin lytistyneen näköinen istuimessa ja saattoi istua istuimessa puoli tuntia tai enemmänkin. Lähempänä kuutta kuukautta hän istui siellä jo melko reteästi, jalat istuimen ulkopuolella heiluen. Vauva tykkäsi myös siitä että hän oli samalla näkötasolla meidän kanssa, näki ympärillensä hyvin, ja usein ihan oikeasti halusi istua tuolissa (kitisi siis lattiatasolla niin kauan kunnes pääsi tuoliin).

Itse tykkäsin siitä että vauva oli meidän kanssa ruokapöydässä, eikä vaan lattialla makoilemassa. Sitten kiinteät aloittaessa vauvaa oli helppo syöttää, sillä ei tarvinnut kumarrella kuten lattialla olevien sittereitten kanssa olisi pitänyt. Positiivista myös oli se että istuin, ja tuoli ylipäätänsä, on mielestäni ulkonäöllisesti miellyttävä. Newborn Set vauvanistuin oli helppo ottaa pois ja laittaa takaisin, kunhan vaan klippasi istuimen takaisin. Siihen saa ripustettua myös lelun lelukaaresta vauvaa viihdyttämään.

Loppukaneettina täytyy sanoa että me, vähän huonon alun jälkeen, tykättiin tästä todella paljon. Oli meille ainakin hintansa väärtti, ja tuleehan tämä sitten tulevaisuudessa käyttöön kuopuks(e/i)lle. Sen olen kanssa kuullut että jos lapsilla on pieni ikäero, vauvan voi laittaa istuimeen turvaan isompien ulottumattomille, ihan kätevää. Meille tämä oli tosi kiva sen takia että vauva viihtyi kun sai katsella ympärilleen, ja me saimme vauvan seuraksemme syödessäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails