keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pakkaseen?

Sinne meillä on matka perjantaina... Nyt onkin mietinnöissä että miten meidän lauhaan keliin tottunut pikku Britti-vauva pärjäilee Suomen mojovissa pakkasissa. Joulupakettina tuli Columbian talvihaalari, ja viime kerralla Suomesta saatiin mukaan Ruskovillan aluskypärä ja Kivat-merkin paksu kypärämyssy. Pään puolesta kaikki on siis OK, eiköhän hän tuolla varustuksella tarkene, mutta talvihaalari on melko ohut. Siinä on ohut tuulen/sateenpitävä kuori, ja alla ohut fleece, vähän samantyyppinen ratkaisu kuin jossain laskettelutakissa. Ajattelin pukea vauvalle alle päälle tarpeeksi lämmintä päälle, jotain lämpimiä villa-alusvaatteita, fleecehousuja ja villapusero. Ja tietty jotain lämpimiä villatumppuja/villasukkia alle.
 
 
Mitäs veikkaatte, pärjääkö sillä vai pitääkö ostaa paksumpi haalari? Vaunuissa on toki paksu vaunupussi, eikä ihan kauheita lenkkejä ajateltu vetää kovimmissa pakkasissa. Miten te puette/puitte vauvanne pahimpiin pakkassäihin?

8 kommenttia:

 1. Vaatteet varmasti riittää jos on lämpöpussikin ja aina voi laittaa lisää peittoa ympärille, mutta hengitystiet on eri juttu. Mua on peloteltu liikaa että keuhkot ei kestä yli -10 asteen pakkasta ja nyt oon ihan hysteerinen kun koko ajan on -16... Joku keuhkokuume ois kyllä ihan karseeta tässä vaiheessa joten me ollaan ulkoiltu tosi vähän nyt... mut kaipa siellä vaunuissa on korkeempi lämpötila jos ne saa silleen hyvin melkein kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keuhkokuume siitä vielä puuttuiskin! Joo, kun kovat pakkaset tekee kirpakkaa aikuistenkin keuhkoille, niin vauvalle varmasti tuntuu vielä pahemmalta. Mut eipä meillä oo suunnitelmissa kauhean tiivis ulkoilu, ja alkaa nuo pakkasetkin vähän lauhtumaan, sinne kympin pakeille ens viikonlopuks...

   Poista
  2. Pitäähän se jonnekin raja vetää, joten toi -10 astetta on ollut varmaan ihan perusteltu siihen. Mutta toi raja ei taatusti ole absoluuttinen niin että vauva vahingoittuu saman tien jos hengittää tovin kylmempää ilmaa. Vauvan ikä kannattaa varmaan kans ottaa huomioon. Jos vauva on vaunuissa, pysyy kopassa lämpötila lämpimämpänä aika pitkään ainakin meidän itkuhälyttimen lämpömittarin mukaan. Eli sisäänhengitetty ilma ei ole ihan yhtä kylmää mitä ulkoilma on. Kunnon lenkin kerkee tehä ennenkuin lämpötila laskee valtavasti pakkasen puolelle. Meillä on suuaukko peitetty ohuella peitolla, mutta jätetty pienet raot ilmanvaihtumiseen. Aikuisella kasvoilla tuntuvaa ilman purevuutta lisää usein vielä tuuli, mutta vaunun kopassa vauva on suojattuna tuulelta. Vauvalle tulee helposti paleltumat poskiin, jos vauva altistuu tuulelle.

   Meillä ainakin tuo pieni (nyt 2,5kk) on ihan hyvin selvinnyt näistä tämän talven pakkasista. Meillä haalarina on ihan äitiyspakkauksen haalari (hihansuut ja lahkeet vielä nurinpäin käännettynä), mutta alla on ensin ihoa vasten ohut villapuku, sitten yksi tai kaksi paksumpaa villaista pukua, riippuen vähän miten paljon ulkona on pakkasta. Ja vaunuissa on lampaanvuotainen vaunupussi. Siellä se vauva on köllötellyt tyytyväisenä ja varpaatkin ovat olleet ihan lämpimät vaunulenkin päätteeksi. Kyllähän me ulkona käydään näitten vauvojen kanssa täällä arktisimmimmissakin olosuhteissa - tosin aina pitää olla vähän järki päässä.

   Poista
  3. Niin, teillahan taitaakin olla siella paljon kokemusta oikeen arktisista oloista :-) Sen aukon peittaminen huivilla tai jollain on kyl ollut kateva keino, se tuntuu suojaavan vahan. Taalla on kans vahan lauhtunut, varmaan ollut n. 5 astetta pakkasta, joten ei kauheen paha. Ohutta villapukua on kans kaytetty alusvaatteina, tuntuu tepsivan :-) lampaanvuota kuulostaa kyl hyvalta!

   Poista
 2. Meidän vaaveli (3,5 kk) nukkuu ulkona joka päivä. Päälle laitan (sisävaatteiden lisäksi) villasukat, hanskat fleecevuorella, kypärämyssyn ja villapipon sekä haalarin (ei ole paksu, vaan juuri sellainen fleecevuorellinen). Vaunuissa on lisäksi sellainen äitiyspakkauksen makuupussi ja lämpöpussi. Kuomuaukon suojana on fleecepeitto. Hyvin tarkenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi onkin kätevä idea tuollainen kuomuaukon suoja, suojaa vähän tuulelta ja sinne muodostuu sellainen kätevä teltta. Täytyy viritellä jotain... Hyvin kyllä pakkaat vauvan sinne vaunuihin, pitääkin katsella jotain tuollaista kerrosvaateviritelmää itsellekin, noita kaikkea löytyykin jo, paitsi kunnon hanskat.

   Poista
 3. En lähtis itse yhden reissun takia ostamaan haalaria, vauvahan taitaa viihtyä rattaissa? Peittoa vaan makuupussin sisään/päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sit ostettukaan, tolla meidan haalarilla parjaa hyvin. Kaytetaan vaan vaunupussia ja sit huivia vahan suojaamassa tuulelta jos ollaan pitemmalla lenkilla.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails