maanantai 12. toukokuuta 2014

Hengailua Lontoon lempitorillani - Spitalfields

Kävin moikkaamassa sunnuntaina kaveria kaupungissa, tarkemmin sanottuna Spitalfields market torilla. Meiltä on vaunujen kanssa todella helppo mennä Liverpool St asemalle, joten yleensä jos käyn näkemässä kavereita pienen avecin kera, mennään sinne liepeille. Spitalfields on lempitorejani täällä Lontoossa, olen siitä varmasti aikaisemmin maininnutkin, ja mahdollisesti tehnyt jopa postauksen. Mutta kertaus ei kai ole pahasta, ainakaan kun on näin kivasta paikasta kyse.
 
  
 
Tykkään Spitalfieldsistä erityisesti sen takia että alue on vähän rosoisaa. Vanhoja tehdasrakennuksia uutuudenkiiltävien toimistorakennusten ja pilvenpiirtäjien seassa, vintage-innostujia pukumiesten lomassa, intialaisia ja bangladeshilaisia keittoloita huippukalliiden haute cuisine ravintoloiden lähistöllä, ja ripaus sitä itä-Lontoon paljonpuhuttua trendikkyyttä, siitä on Spitalfields tehty.  
 
  
 
 
Tori on parhaimmillaan sunnuntaina, mutta kuulemma nykyään siellä on menoa myös lauantaina. Viikolla, muistaakseni torstaina ja perjantaina, paikalla on enemmänkin antiikkikojuja ja muuta sisustustavaraa. Erityisesti tykkään että täältä löytää aina silloin tällöin nuoria suunnittelijoita ja mielenkiintoista vintagea. Huomasitteko ylläolevasta kuvasta erään sarjakuvamaisen laukun? Noita oli Voguessa taannoin - tosin nämä torilaukut ovat varmaan joitain Kiina-kopioita. Sunday Up Market torilla kannattaa myös käydä (se on Spitalfields torilta Brick Lanelle päin). Lempikauppojani siellä on erään todella symppiksen kiinalaistytön pitämä helmikorukoju, siellä hän on niitä myynyt jo viitisen vuotta joka sunnuntai. Mukaan tarttui itselle tänään korvikset ja rannekoru, kympillä, ei ikään paha. Sieltä löytyy myös hyviä vintagekojuja, sekä herkullista ruokaa.
 
  
Ja mitäpä olisi Spitalfields ja Brick Lane ilman kaupunkitaidetta. Banksyja en tällä kertaa bongannut, mutta niitäkin täällä pitäisi olla. Satuin sivukorvalla kuulemaan erään kaupunkitaidekiertueen tiedotuksen - tuon haikaran maalaaja on nykyään kovankin luokan taiteilija jolla on näyttelyitä isoissa taidemuseoissa ympäri maailmaa.
 
 


 
 
Eikö olekin aika hurmaavan rosoista. Juuri tuota pilvenpiirtäjiä ja kiiltolasisia toimistorakennuksia ripoteltuna kapeiden kujien ja tehdasrakennusten joukkoon. Old meets new.
 
 

 
Tuo pubi on alueen kuuluisin, ehkä jopa Lontoon. Se on juuri siinä takana, ja sieltä lähti eräs Jack the Ripperin uhreista viimeiselle lantinhakumatkalleen. Johnny Depp kävi siellä kuulemma imemässä tunnelmia ennen elokuvansa filmausta.
 

 
Minun pieni aveccini uinui koko torireissun. Kahvilassa toki keimaili jos yhdelle ja toiselle tarjoilijalle, mutta uinahti pian vaunuihin. Lounasta en ehtinyt syödy niin nappasin kotio mukaan peanut butter cup whoopie pie tortun. Sanokaa minun sanoneen, nämä ovat niitä uusia kuppikakkuja joista pian kohkataan kotikeittiöissä Suomessakin ;)

6 kommenttia:

 1. Whoopieista on jo ainakin viime vuoden puolelta asti ollut taidonnäytteitä suomalaisissa leivontablogeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, hyvä et ne on rantautunut sinnekin, on ne sen verran hyviä et niitä kannattaa kokeilla :)

   Poista
 2. Mun ehdoton suosikkialue! Hauskinta tuolla on kuinka toi katutaide saattaa muuttua kerran viikossa. Jotkut pysyy aina, mutta osa seinistä vaihtaa kuvaa koko ajan - sen takia tuolla päin täytyykin vierailla mahdollisimman usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noita oliskin kiva käydä bongailemassa useammin. Mä yleensä käyn vaan ne samat kadut läpi, mitkä on siinä matkan varrella kauppoihin. Joskus pitäis kyl jaksaa mennä vaik tollaiselle katutaidekävelylle...

   Poista
 3. Oi kiitos näistä vinkeistä! Rakennuksiltaankin mielenkiintoinen alue. Katutaide inspiroivaa. -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on tosi kivaa aluetta, ja täällä on paljon historiaa. Yksi mielenkiintoisimmista kävelykierroksista tällä alueella on muuten Jack the Ripper tourit, kantsii käydä seuraavalla Lontoon reissulla :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails