tiistai 10. marraskuuta 2009

Katoamistemppu?Voehan tylsä elämä! Viikonloppu (ja omat synttärit siinä samassa) menivät ohi täysin non-eventtinä. En juhlistanut niitä MILLÄÄN tavalla. Kunnossa en ollut lauantainakaan ja kihlatun bändin keikka Leicester Squarella jäi kokonaan väliin. Isänpäiväjuhlinnat hoituivat tekstiviestitoivotuksilla. Mahtava koti-ikäväkin iski.

Joskus tuntuu todella surkealta että oma perhe ja vanhat kaverit ovat niin kaukana täältä. Ja nyt pikkuhiljaa iskee kotiin etten ole menossa Suomeen jouluksi, joten en pääse lohduttautumaan edes sillä että näen itselleni niitä tärkeimpiä ihmisiä edes joululomalla. Olenkin pohdiskellut ihan vakavissani sitä jos palaisin takaisin Suomeen, opiskelemaan vielä vähän lisää ja sitten töihin. Vaakakupissa painaa aika monta asiaa, eikä koti-ikävä ole kaikista suurin itseasiassa, onhan täältä helppo lentää koto-Suomeen käväistäkseen kylillä. Enemmän vaakakupissa painavat elämänlaatu, ja asumisen järkevä hinta. Ette uskoisi mitä idioottimaisia hintoja Lontoossa pyydetään sekä vuokrakämpistä että omistusasunnoista!

Surkeat fiilikset selittävätkin osaltaan pienoisen katoamistempun; kun ei ole mitään kivaa kerrottavaa, ei tee mieli kirjoitella tännekään. Mutta parannusta fiiliksiin on toivottavasti luvassa. En ole ikinä etsiskellyt tai aktiivisesti viettänyt aikaa suomalaispiireissä ulkomailla ollessa (tuntuu vähän hassulta etsiytyä suomalaisseuraan jos ei ole Suomessa) mutta tälläisissä fiiliksissä mitä nyt lähiaikoina on ollut, on todella piristävää päästä vähän tuulettamaan tunteita suomeksi. Ja tänään menenkin suomalaisten järkkäämään pubi-iltaan. Ensi viikolla alkavat joulubasaarit suomalaisella kirkolla, ja sieltä meinasinkin mennä metsästämään vähän joulunkorviketta täksi jouluksi täällä Englannissa. Muitakin piristäviä tapahtumia tällä viikolla on vielä joten ehkä jaksan taas hymyillä pitkästä aikaa :)

4 kommenttia:

 1. Tsemppia koti-ikavaan! Olisiko sun kihlatun mahdollista muuttaa myos Suomeen/pystyisiko han tekemaan tyotaan siella? Vai olisitko muuttamassa vain itseksesi?

  VastaaPoista
 2. Vai iski siellä koti-ikävä! minäkin olen joskus miettinyt mitä jos lähtisi ulkomaille kyllästyisi ja tulisi koti-ikävä :o
  hmm.. mitä jos muuttaisitte vähän kauemmas Lontoosta? jonnekin muualle Englannissa.

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut viime aikoina ihan sama fiilis. Omia kavereita kaipaan kaikkein eniten. Nyt oon Suomessa kuitenkin lomalla pari viikkoa ja alkaa taas muistaa niitä Kreikan hyviäkin puolia... Sanoin juuri yhdelle kaverilleni, jonka luona kävin päivällä kahvilla, että ulkomailla asuvalla taitaa olla aina tällaista - aina kaipaa sinne, missä ei ole!

  Toivottavasti koti-ikäväsi helpottaa ja vietät tänään kivan illan suomalaisessa seurassa. :)

  VastaaPoista
 4. Johanna, kiitti :) Sepä se ongelma onkin. Vaikka kihlattu mielellään muuttaisi ainakin jossain vaiheessa minun kanssani Suomeen, ongelma onkin siinä että miten hän löytäisi töitä. Suomenkielentaidottomana ja graafisena suunnittelijana... Enkä tällä hetkellä ainakaan ikävöi niin paljoa että haluaisin muuttaa yksin.

  SL, koti-ikävä ja vanhan perään haikailu on aika luonnollista. Toisaalta sitä saa uusia kokemuksia ja löytää uusia piirejä. Aina silloin tällöin koti-ikävä vaan muuttuu tavallista suuremmaksi :( Mä oon miettinyt myös tuota Lontoon ulkopuolelle muuttamista, mut saa nähdä. Jotenkin en osaa kuvitella itseäni muualle Englantiin kuin Lontooseen (vaikka esim Skoteista tykkäänkin). Saa nähdä :)

  Ioanna, voi olla muuten totta tuo että ruoho on vihreämpää aina toisella puolen aitaa :) On tietty Enkuissa monia hyviä puolia, ja toisaalta tästä kaupungista on tullut minulle kotikaupunki, aivan samassa suhteessa kuin esimerkiksi Tampere (jossa siis asuin suurimman osan nuoruudestani), eli sinällään tuntuisi taas kummalta muuttaa. Ilta oli muuten tosi kiva, parjattiin siellä tuopin ääressä yllinkyllin englantilaista rakennustaitoa ja turistiin kulttuurieroista brittipoikkiksien kanssa :) Oli kyllä piristävää :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails