sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Mitä jäisin kaipaamaan Lontoosta

Bisquits kirjoitteli taannoin asioista joita jäisi kaipaamaan tämänhetkisestä kotimaastaan. Ja kun ulkosuomalaisia haastettiin, niin tähänhän piti tarttua. Itse en muuten ole asunut Briteissä muualla kuin Lontoossa, joka on joissain asioissa kai vähän erilainen loppumaahan verrattuna. Eli tässä muutamia asioita joita jäisin kaipaamaan jos muuttaisin Lontoosta pois.1. Mielettömät mahdollisuudet
Työmahdollisuuksia, harrastuksia, tapahtumia... Täällä asuneena pidän eniten siitä että ison maan suuressa pääkaupungissa on vain niin paljon ja monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Itse olen ennättänyt kokeilemaan mitä erilaisimpia harrastuksia (purjelennosta indonesialaisiin taistelulajeihin) ja päässyt tutustumaan erilaisiin työaloihin. Työelämän kannalta täällä on muutenkin todella paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia, joita voi löytää vain miljoonapääkaupungeista.

2. Monikulttuurisuus
Kaduilla näkyy vaikka minkävärisiä ihmisiä, kuulee vaikka mitä kieliä ja samassa naapurustossa asuu usein kymmeniä eri kulttuureja. Brittikulttuuri onkin ottanut paljon vaikutteita vieraista kulttuureista ja täällä vitsaillaankin usein, että Brittien kansallisruokaa ovat curry ja kiinalainen. Itse olen oppinut paljon uusia asioita kavereilta heidän kulttuureistaan. Erityisesti on ollut mielenkiintoista oppia Islamista ja siihen liittyvistä kulttuurisista asioista ihan hevosen suusta.

 


3. Arkipäivän kohteliaisuus
Britit ovat ylettömän kohteliaita; kiitos ja olkaahyvä ovat tuttuja sanontoja, ovia availlaan kursailematta kaikille, julkisissa kulkuvälineissä väistytään toisten tieltä sopuisasti, ja kanssakulkijoita puhutellaan ystävälliseen sävyyn. Hauskinta on, että jopa toisille avoimesti kettuillessaan britit usein onnistuvat kuulostamaan yltiökohteliailta ja jopa ystävällisiltä, vaikka sisältä kiehuisivatkin. Mutta tietenkin, joka kansakuntaan mahtuu myös mätiä omenoita.
4. Ruokavalikoimat
Kaupoista saa lähes mitä vain. Jos ei oteta lukuun kardemummaepisodia aikaisemmin supermarketeista on löytynyt vaikka mitä, ja pienemmistä erikoiskaupoista löytää kaiken muun mitä vain voisi ikinä kaivata. En näin äkkiseltään keksi yhtään mitään ruokaa jota en täältä voisi löytää (no keksin, mutta veikkaan että niitäkin löytäisi jos jaksaisi etsiä muualtakin kuin lähi-Tescosta). Ravintolakulttuurin kannalta on myös ihanaa, että täältä löytyy vaikka mitä etnisiä keittiöitä (joista itse pidän eniten). Ravintolakulttuuri on muutenkin todella kehittynyttä ja täältä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Yksi jo pitkään meidän toivevierailulistalla ollut kohde on pimeä ravintola, jossa tarjoilijoina toimivat sokeat. Uusin trendi ravintolamaailmassa täällä ovat muuten guerilla-keittiöt, eli kokkaamista harrastavat ihmiset pystyttävät oman miniravintolan olohuoneeseensa ja avaavat ovet maksavalle yleisölle.

5. Vapautta
.. olla ihan mitä vaan. Isoon kaupunkiin mahtuu niin monelaista vipeltäjää, että mikään ei ole kovin ihmeellistä. Itse pidän erityisesti siitä että kaduilla näkee todella mielenkiintoisia pukeutumistyylejä. Joskus nämäkin menevät yli hilseen, mutta täällä kun on tottunut näkemään erikoisiakin ratkaisuja ei vähästä hätkähdä enää. Yleisesti ottaen täältä löytyy niin monenlaista alakulttuuriryhmää että jokainen löytää oman paikkansa.
Tälläisiä tuli näin äkkiseltään mieleen. Ja muut ulkosuomalaiset, napatkaapa tämä haaste itsellenne kanssa!

Kuvat facehunter.blogspot.com

5 kommenttia:

 1. lontooo lontooo ihana kaupunki. luulen silti että kaikissa suurkaupungeissa on kivat vibat - ite asun englannissa suburbseissa ja siinähän ei ole mitään erikoista enkä tulisi kaipaamaan mitään, heh :P mutta muutto lontooseen on 90 prosentin varmuudella edessä päin... :)

  VastaaPoista
 2. Tekstisi sai minullekkin mielettömän ikävänä entiseen kotimaahani! Tekimisi mieli alkaa katsomaan kuvia mutta siitä ei taas seuraa kuin paha mieli, miksi en asu siellä enää? :)

  No ei autako alkaa haaveilemaan.. Ehkä joskus sinne muutankin..

  VastaaPoista
 3. Sofia, joo isoissa kaupungeissa on aina kivat vibat, mut eri kaupungeissa on kyllä aina ihan erilaiset vibat myöskin. Mäkin muuten asun suburbseissa nykyään, kolmen keskustavuoden jälkeen, ja näiltä mestoilta en kyllä jäisi kaipaamaan mitään :D

  Aasim, aika hauska, missäspäin täällä asuit? Hah, ei kannata pitää pahaa mieltä vaan muistaa vain niitä kivoja kokemuksia kuvien kautta :)

  VastaaPoista
 4. Mä luin kans ton Biquitsin postauksen ja jäin miettimään omia juttuja, mitä jäisin kaipaamaan. Oma listani New Yorkista olisi aika samanlainen kuin sinun Lontoosi. :)

  VastaaPoista
 5. Tyyppi, jeps, varsinkin monikulttuurisuus, ja työmahdollisuudet (ja muut mahdoliisuudet) varsinkin taitaa olla niitä isoimpia juttuja (lähes) kaikissa suurkaupungeissa.

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails