lauantai 2. tammikuuta 2010

Lupauksia, lupauksia!

Nyt onkin aika tehdä pieni katsaus viime vuoden lupauksiin, nähdä mitä on saavutettu ja mitä ei, ja tehdä uudet lupaukset uudelle vuodelle!Vuonna 2009 lupasin että:

1. Laihdutan 10 kiloa.
 
Tavoitteena oli käydä liikuntaharrastuksissa vähintään kaksi kertaa viikossa ja parantaa ruokavaliota. Noh, ruokavaliota on pikkuhiljaa parannettu, vaikka suklaata tuleekin puputettua. Liikuntaharrastukset jäivät sikseen kun olin jatkuvasti kipeänä keväällä, enkä ole sittemmin aloittanut mitään uutta. Vaaka kertoo karun totuuden - painosta on lähtenyt vain 3 kiloa.

2. Parannan kielitaitoani.

Tavoitteen alaisina kielinä olivat venäjä, japani ja ranska (joita kaikkia osaan/osasin ennestään). Venäjän sain tavoitellulle tasolle (ja itseasiassa hieman paremmalle) kiitos työharjoittelun Pietarissa, mutta ranskan ja japanin opiskelut jäivät sikseen.

3. Aloitan joogan (taas uudestaan)


Aloitin, ja jaksoinkin jonkun aikaa tehdä pari kertaa viikossa. Nyt viimeiset muutamat kuukaudet jooga on jäänyt sikseen ja se tuntuu selässä.

4. Olen ahkera opiskelija, saan hyvän keskiarvon ja kandintyön suoritettua

Ahkerasta en tiedä, mutta se tavoiteltu arvosana (2.1) tuli keskiarvoksi, ja kandintyöstä sain erinomaisen. Eli hyvin suoritettu lupaus :)

5. Etsin ja löydän sekä hyvän kesätyön että maisteriohjelman ensi vuodeksi.
 
Kyllä molempiin. Pääsin Venäjälle yliopistoon työharjoitteluun, ja löysin jatkopaikan (jossa nyt opiskelen) haluamaltani alalta. Hyvin suoritettu tämäkin lupaus :)


Eli ei ihan huonosti, vaikkeikaan aivan täydellisesti. Kaksi viidestä, ja jos puolittain suoritetuista saisi puolikkaan pinnan niin saldoksi tulisi jo kolme viidestä. Mutta mitäs sitten tänä vuonna?2010 Lupaukset:

1. Saan enemmän aikaan.

Netin viihdekäyttö maksimissaan 1h/päivä, siellä nimittäin vierähtää helposti tovi jos toinenkin... Opiskelutauoilla kotitöitä. Tätä olen muuten tehnyt jo pitemmän aikaa, ja toimii aika hyvin. Kun alkaa silmät lurpattaa tekstin lukemisesta pieni aktiivinen siivoustuokio tuo ihan uutta energiaa. Ja on yleensä niin tylsää että sitä menee mielellään takaisin opiskelujen pariin :) Ja telkkaria katsoessa joku ikuisuuskäsityöprojekti esille, ei sieltä ikinä tule mitään niin ihmeellistä että vaatisi sataprosenttisen keskittymisen.

2. Menen aikaisemmin nukkumaan.

Yökukkuja tässä terve. Liittyy osittain lupauksen 1, sillä mitä aikaisemmin herää, niin sitä enemmän saa aikaan ja jaksaakin paremmin, esimerkiksi täyttää lupausta 3. Eli tästä eteenpäin kaikki päivän hommat tulisi olla suoritettuna klo 23 mennessä, ja sängyssä olla simmut ummessa klo 24. 

3. Laihdutan sen 7 jäljelläolevaa kiloa.

Karkkipäivä käyttöön, enemmän kasviksia ruokavalioon, lenkkeilyn (uudelleen) aloitus, vaikka kerran viikossa näin alkuun, ja joogaa kaksi kertaa viikossa.

4. Opiskelen kieliä.

Venäjä vähän paremmaksi (kielioppia sun muuta), japani siihen JLPT:n 3-tasolle (ei pitäisi olla ylitsepääsemätöntä) ja ranska vähän paremmaksi (tällä hetkellä todella alkeellisella tasolla).


5. Pidän unipäiväkirjaa.

Näen aika paljon ja hyvinkin vauhdikkaita unia, ja niitä olisi hauska muistaa muutenkin. Unipäiväkirjan pito on ollut tarkoituksena jo pitkän aikaa, tänä vuonna siis härkää sarvista kiinni!Teittekö itse lupauksia?

2 kommenttia:

  1. En oo koskaan tehnyt uuden vuoden lupauksia, koska ei ne ikinä pidä. Paitsi yhden teen mielessäni joka vuosi - rantakuntoon on päästävä! :D Katsotaan, miten asian käy tänä keväänä..

    VastaaPoista
  2. Rantakunto olisi täälläkin tavoitteena :) Tsemppiä meille molemmille!

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails