sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Madridin vinkit

Taannoin kävin Madridissa pidennetyllä viikonlopulla rentoutumassa ja ajattelin vihdoinkin laittaa pienen matkavinkkipostauksen. Kaupungin fiilis oli rento ja oli kiva vain käyskennellä kaduilla, tarkkailla elämänmenoa, poiketa kaupoissa ja nauttia kulttuurista. Tässä muutamia omia mielikkejä ja käymisen arvoisia paikkoja.


Nähtävyydet:

Madridissa ei ole mitään erityisen ikonisia nähtävyyksiä ja paikat ehtiikin kiertää helposti alle päivässä läpi. Keskusta on myös sen verran pieni että kävellä paikasta toiseen pystyy mukavasti. Kannattaa käydä katsomassa ainakin palatsin puutarha, että Plaza de Espana (eli kaupungintalo). Bonuksena kaupungista löytyy myös Egyptistä raijattu temppeli; kaupungin paras mesta ihailla auringonlaskua Madridin yllä.Kulttuuri:

Picasson Guernica kannattaa käydä katsomassa Reina Sofia- museossa heti ensimmäisinä päivinä. Jollei moderni taide todellakin saa intohimoiseksi niin kannattaa heti suunnata tokaan kerrokseen Picasson ja Dalin perään, niitä nimittäin riittää.

Flamenco on toinen ehdoton kannattava kulttuuri-kokemus. Hotellit sun muut järjestävät varmasti paljon turisti-iltamia, mutta kannattaa tiedustella paikallisilta tietoa mielekkäämmistä esiintyjistä. Me kävimme esimerkiksi katsomassa Maria Pagesin esitystä, joka oli aivan uskomaton. Rouva näyttää olevan usein Madridissa esiintymässä, joten sinne jos vain on mahdollisuus.
Yritin puhaltaa roikkupalloja liikkeeseen. Ei onnistunut.Shoppailu:

Grand Via ja Fuencarral! Hirmuisesti kivoja kauppoja molemmissa. Isot H&M:t ja Zarat ja muut epsanjalaiset Bershkat sun muut löytyy Grand Vialta. Fuencarral-kadulta (ja sen sivukaduilta) löytyy kivoja pieniä vaate/kosmetiikka/kauneus/kenkä/mitä vain -liikkeitä. Ulkosuomalaiselle oli aika nannaa löytää ruotsalainen karkkikauppa Oomuombo ja sen mielettömät Fazer-valikoimat, nomnomnom (Fuencarral-katu).

Vintage/marketti-menijälle ehdoton sunnuntaimekka on El Rastron ulkotori, joka on jokasunnuntainen ulkomarketti La Latinan metroasemalta etelään. Itselle mukaan tarttui nahkalaukku ja muita pikkujuttuja, ja jäi potuttamaan kun en jaksanut penkoa pitempään second hand turkki ja kelsiturkki kojuja, lämpimälle ulkotakille olisi nimittäin kysyntää tälle vilukissalle.Syöminen:

Me kävimme lähinnä tuttavaperheen perässä syömässä, ja söimme kotiruokaa melko paljon, mutta Las Huertas -kaupunginosasta, Puerta del Solin läheisyydestä löytyy paljon erilaisia pikkuravintoloita, ja sitä meille suositeltiinkin. Perusespanjalaiset pikkuravintolat, joista sai tilattua monta pientä annosta jaettavaksi olivat parhaita. Illanviettoon meille suositeltiin erityisesti jazz-kahviloita Populart ja Cafe Central, jotka molemmat löytyvät Calle Huertasin varrelta. Itse ei ehditty kummassakaan käydä, mutta ulkoapäin näyttivät hyvältä!Banksyn (?) Espanja-tourin satoa 
PS. Matka-aiheisia postauksia ja lisäkuvia omista kokemuksista Madridista löytyy täältä ja täältä.  Te, jotka tykkäätte Bloglovinista niin Suklaata ja Kahvia löytyy nykyään myös sieltä, jonne se on mystisesti ilmestynyt. Ilman allekirjoittaneen osaa tai arpaa :) Joten, jos tykkäätte käyttää Bloglovinia ja blogi kun siellä on, niin voitte tilata tätä blogia blogilistan lisäksi myös tästä Bloglovinin osoitteesta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails