perjantai 7. toukokuuta 2010

Vaalit

Viime päivät ovat olleet melko jänniä täällä. Briteissähän muutamat viime päivät ovat olleet vaalituputusta pullollaan, ja arvailuja siitä millainen parlamentti täällä saadaan, kuka voittaa ja mitä tapahtuu maan taloudelle. No nyt ovat jo (lähes) kaikki äänet laskettuina, ja se pahin pelko on tapahtunut. Tulokseksi tuli "hung parliament", elikkä hallitus jossa mikään puolue ei ole saanut absoluuttista ylivoimaa. Itseäni se ei haittaa, heikko hallitus nimittäin tekee hallaa punnalle, joka taas minulle on kiva juttu, sillä suuri osa tuloistani (opintotuki/laina) tulee euroina. 

Minäkin kävin eilen äänestämässä. EU-kansalaisena saan äänestää paikallisissa vaaleissa, eli ihan oman asuinalueen vaaleissa, eli vaikuttaa kaupunginhallitukseen. Näissä isoissa vaaleissa en tietenkään saanut äänestää, muun maan kansalaisena, mutta olen mielenkiinnolla seurannut ääntenlaskentaa. Eilen katsottiin televisiosta myöskin suoraa ääntenlaskentaa, joka oli yllättävän hauska ohjelma. Ohjelmassa myös kovasti keskulteltiin siitä että jotkut ihmiset eivät päässeet äänestämään, äänestyspaikkojen sulkeuduttua prikulleen oikeaan aikaan, vaikka ihmisiä oli vielä jonottamassa äänestämään. Kova kohu oli, ja kuulemma osasyynä se ettei järjestelyjä oltu tehty kunnolla ja äänestyslipukkeet loppuivat kesken. Mutta tuskinpa tästä tulee sen suurempaa kohua, muutamien satojen ihmisten ääni ei vaikuta mihinkään.

Olen muuten varmaankin maailman huonoin valtio-opin opiskelija - en nimittäin tunne kovinkaan suurta intohimoa tälläisiä vaaleja kohtaan, tai jaksa suureen ääneen taivastella ihmisten valintoja tai tätä tulevaa hallitusta. Loppujen lopuksi, tositilanteissa eri puolueet joutuvat tekemään hyvinkin samankaltaisia valintoja, enkä vain näe mitään suuria perustavanlaatuisia eroja eri puolueiden välillä. Oli kuka tahansa vallassa, samanlainen valitus jatkuu medioissa ja kahvipöydissä. 

2 kommenttia:

 1. On muuten todella surkeaa seurata naita vaaleja...itsehan asun kanssa taalla Saaren etela-rannikolla ja taalla on niin jumalattoman paljon vanhuksia niin ei ainakaan taalla ollut mitaan toivoa muusta kun Brownista tai Cameronista..itsehan olisin aanestanyt Cleggia jos vain olisin voinut niin tehda.

  En ymmarra miten taa maa on voinut vajota nain alas...havettaa ihan maan puolesta ja tekisi mieli lahtea jonnekin muualle.

  T. Johanna

  VastaaPoista
 2. Mä en olisi äänestänyt libdemejä maan johtoon. Vaikka puolueella onkin muutamia todella hyviä vakaumuksia, mielestäni monissa asioissa heillä ei ole järkeviä ratkaisuja ongelmiin. Hyviä ideoita, muttei tarpeeksi käytännöllisyyttä. Ja heidän EU-politiikkansa eivät ole ollenkaan loppuunmietittyjä.

  Mut muakin kyllä harmittaa konservatiivien voitto. Mut lohduttaudun sillä että käytännön tasolla mitään järkyttävän suuria eroja ei pääse tapahtumaan tän nykyisen hung parliament vuoksi.

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails