sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kolmen tähden edestä

Minusta olisi kovin kiva kirjoitella täällä päivittäin jotain, mutta mitäpä tähän voi muuta sanoa kuin että elämä. Ja Elämä oikein isolla eellä :)

Tämän viikon aikana olen:
  • Ollut töissä 50 tuntia
  • Syönyt viiden ruokalajin illallisen kolmen Michelin-tähden ravintolassa
  • Käynyt kummituskävelyllä Cityn alueella
  • Kuunnellut ooppera-aarioita puistossa
  • Seikkaillut pensas-labyrintissa Trafalgar Squarella
  • Ihaillut Rembranteja ja taideväärennöksiä National Art Gallery -taidemuseossa
Aikamoista. Nyt kanukkikaveri on saateltu juna-asemalle ja paluu arkipäivään alkaa. Vähän vielä olisi kirjoiteltavaa meidän seikkailuista, mutta niistä sitten enemmän ensi viikolla. 




Viikon kohokohta oli tosiaankin tuo Ramsayn ravintolassa (Restaurant Gordon Ramsay) syöminen. En olisi voinut uskoa että ruoka voi olla niin hyvää... Vaikka minulla oli silloin melkoinen nuha päällä ja kävin niistämässä onteloja tyhjiksi joka ruokalajin välillä vessassa, ja olin polttanut kieleni kuumaa teetä juodessa ruoka oli aivan mieletöntä. Jokainen ruokalaji oli oikea makujen ilotulitus - yllätyksellinen ja rohkea makujen yhdisteleminen, tekninen osaaminen ja vain parhaista parhaiden ruoka-aineiden käyttäminen oli aivan uskomatonta. Varsinainen makuelämys. En osaa edes kuvitella kuinka hyvää ruoka olisi ollut jos makuhermostoni olisi ollut tavallisessa kunnossaan. Jos jotain negatiivista pitäisi sanoa, niin se että kaikki syömäni ruoka tämän illan jälkeen on maistunut vain täydellisen lattealta ja mauttomalta.



Itse otin seasonal menun, jota tarjoilija suositteli erityisesti siitä syystä että siinä kokit pääsivät irroittelemaan ja näyttämään taitojaan sesonkiruoka-aineilla. Olin jo etukäteen vaklaillut ravintolamenuuta netistä, eikä kauaa tarvinnut miettiä siitä että tämä oli se paras valinta. Kaveri otti Prestige-menun. Tässä kuitenkin mitä muistan ruokalajeista - en ole mikään ruokakriitikko ja olen unohtanut vähän mitä kaikkea ruoissa olikaan sisällä. Mutta näin sitä syödään kolmen tähden edestä.



  • Amouche bouche alkupalat. Pieni kevätrullatötterö, jossa oli sisällä rapua ja avokadositruunapyrettä, ja sen kaveriksi perunapestolastuja. Sen jälkeen saatiin toinen amouche bouche alkupala - hummeria, kaviaaria, parsaa, herneitä ja härkäpapuja tomaatticonsommen kera.
  • Alkupala. Grillattu munakoiso black puddingin (mustamakkaran tyyppinen) kera. Lisänä superohuita omenanpaloja, kirsikkatomaatteja ja manteleita. Tämä oli aivan täydellistä - munakoiso ja black pudding olivat suussasulavia, omena ja kirsikkatomaatti toivat kaivattua kirpeyttä ja makeutta, ja mantelit herkullisen rapeita.


 
  • Kakkosalkupala. Hummeria, ohueksi siivutetun porsaanläskin, parsan ja muiden sesonkivihannesten kanssa tomaattivinaigretten kera. Tämä taisi olla ehdoton suosikkini ja jotenkin kaikki toimi keskenään. Porsaanläski aluksi vähän kummastutti, mutta se oikein suli suussa ja maistui ilmakuivatulta kinkulta.
  • Pääruoka. Jäniksen medaljonkeja sienimuhennoksen kera, lisänä jäniksen maksaa, jotain muuta jäniksenlihaa ja paahdettu minisipuli ja täytetty minitomaatti. Hyvää, mutta alkuruoat olivat niin huimia ettei tämä ihan pärjännyt vertailussa.


  • Alku-jälkiruoka. Mansikkaa ja mansikkapyreetä, taisi olla sitruunatahnaa myös, kerman, marengin , jäätelökeksin ja pehmeän tuoreen marenkiomaisen vaahdon kera. Raikasta ja maistui kesältä.
  • Jälkiruoka. Suklaasouflee, tummasuklaajäätelön, karamellisoitujen pistaasipähkinöiden ja säilöttyjen kirsikoiden kera. Souflee oli kuin suklaista ilmaa olisi syönyt... Keittiölle muuten syntyi pieni moka minun kohdallani. Pienen makupalasoufleen sijasta he tekivätkin vahingossa minulle jättisuuren soufleen, taisi olla pari kertaa nyrkin kokoinen. Arvaatte varmaan että en valittanut ollenkaan!
  • Makeiset. Hopeisia suklaatryffeleitä hopeapuussa, ruusu-sitruuna Turkish Delight -namusia, ja savuavan jään päällä tarjoiltuja valkosuklaalla kuorrutettuja mansikkasorbetpallosia. Tässä vaiheessa potutti olla niin täynnä ettei enää tosiaankaan suklaita jaksanut, muuta kuin maistaa jokaista lajia edes yhden.



Jokainen ruokalaji oli myös kauniisti aseteltu ja nistä näki niiden eteen asetetun vaivan ja taidon, eli elämys ei ollut vain makua. Tahdon takaisin! Todella ihana ele vanhalta kaverilta tarjota minulle tälläinen elämys.
Kuvat ovat muuten kaikki ravintolan nettisivuilta. Se ei ollut ihan sellainen paikka jossa viitsisi nähtävästi bloggarimaailmassa kovin suosittuun tapaan kuvailla eteen tuotuja lautasia :) Ja kertana kiellon päälle, vielä yksi (jälki)ruokapornokuva :)



5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Täällä katsellaan ja luetaan todella kateellisena ruokaelämystäsi! Oma ruokavalio kun koostuu nopeasta, helposta ja edullisesta jotta pääsee takaisin data entryn pariin, ah kyllä lopputyöläisiä hemmotellaan ;)

    Ja ihanaa että päivittelet, blogisi kun on suosikkejani ja aina tietää lukevansa viihdyttäviä ja laadukkaita juttuja kun blogin avaa :)

    VastaaPoista
  3. Tämä sun blogisi on aivan mahtava! Sopivasti kaikkea ja ennen kaikkea elämää. :)

    VastaaPoista
  4. Moikka,
    löysin blogisi vasta noin viikko sitten jotenkin siinä yhteydessä kun perustin omaa, kirjoihin keskittyvää blogiani. Osoite on aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com jos haluat kurkata :)

    Jostain syystä minusta on äärimmisen mielenkiintoista lukea aina kaikkia ulkomaille sijoittuvia blogeja! Olet muuten reissannut tosi paljon ja asunut monissa maissa, tiedätkö mistä olet alun perin saanut kimmokkeen tähän? Entä, ymmärsin jostain sinun olleen vaihdossa lukioiaikana Japanissa, minkä järjestön kautta olit? Pidätkö vielä yhteyttä perheeseen?

    Tähän postaukseen sitten vielä: Itse olen kerran käynyt todella Gourmee -tason ravintolassa, tosin sillä ei taida olla (vielä) yhtään Michelin tähteä. Kokemus oli kuitenkin aivan unohtumaton, ja mielestäni kannatti ehdottomasti vaikka omin rahoin arvokasta oli. Sanat "ruoka" ja "maku" sai kuitenkin ihan uudet määritelmät :).

    VastaaPoista
  5. Hanne, kiitos tosi paljon suloisesta kommentistasi. Just tuollaiset kommentit saa mut jatkamaan blogin päivittelyä :) Hei onnea lopputyöhön, ei enää kuin kuukausi sulla taida olla aikaa!

    Essi, kiitos :) Elämää ei sen enempää :)

    Tessa, kävinkin jo tutustumassa. Hyvältä vaikutti! Täytyy käydä aina välillä vaklailemassa sinulta lukuvinkkejä sit :)

    En muuten tiedä mistä olen saanut kimmokkeen, oon aina taitanut vain olla liikkuvainen sielu. AFS:n kautta olin Japanissa, ja perheen kanssa en enää ole yhteyksissä. Pitäis varmaan taas alkaa mailailla, jotenkin vaan kiireistä johtuen yhteydenpito kuivui kasaan varmaan n. vuosi sitten. Ihan hyvissä väleissä siis aina ollaan oltu, ei ole vain tullut kirjoiteltua.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails