perjantai 20. elokuuta 2010

Thank God It's Friday

Pitkä työviikko takana enkä voi muuta sanoa kuin että Thank God It's Friday! Tänään tilaan intialaista kotiin, mässyttelen kihlatun kanssa ja nostan jalat ylös ja katselen hyvin mielin telkkaria. Huomenna työkavereitten kanssa shoppailemaan keskustaan.

Tämän näköinen olen työviikon jälkeen

Otettiin jo varaslähtö työkavereitten kanssa viikonloppuun. Sattumoisin kukaan meidän pomoista ei ollut perjantaina paikalla, joten lounaan jälkeen tehtiin töitä aika hissukseen. Viiden aikaan huomasi kuinka porukka vain kasaantui kahvipöytään ja työpisteille jutustelemaan ja tarkkaamaan kellon hidasta kulkua kohti kello kuutta ja viikonloppuvapaita. 

Eilen muuten jouduin vähän hankaluuksiin. Täällä tietyissä junissa käyvät lipuntarkastajat tiuhaa tahtia kyselemässä lippuja. Noh, viikkolippuhan minulla oli tietenkin, en pummaa, mutta minulta puuttui kuvallinen photo card, joka oli tämän lipuntarkastajan mielestä oleellinen asia ja siispä sakon (£50) arvoinen. Kuulemma kuvakortti tulee olla ja viikkolipun täytyy mätsätä tähän korttiin, koska muutenhan kuka tahansa voisi viikkolippua käyttää. Viikkolippu otettiin pois minulta ja jäätiin asemalle jutustelemaan tämän lipuntarkastajan ja hänen työkumppaneidensa kanssa.

No minunpa mielestä kuvakortti ei ollut ollenkaan oleellinen, ja täysin typerä juttu. Jos kuvakorttia tarvitaan niin miksi minä sitten voin ostaa viikkolipun sekä juna-asemalta että lippuautomaatista mitään näyttämättä, ja miksi olen voinut matkustaa ties kuinka monta viikkoa ilman kuvakorttia? Ja miksei kukaan aikaisempi lipuntarkastaja ole maininnut asiasta mitään? No, eipä lipuntarkastajilla ollut tähän muuta vastausta kuin että kummallista mutta säännöt on säännöt. Johon minä vastasin että he eivät tiedä mistään mitään, eikä kuvakorttia tosiaankaan tarvita viikkolippua varten. Ja kieltäydyin maksamasta heille penniäkään sillä olen jo maksanut lipustani aivan tarpeeksi. Viitisentoista minuuttia kolmen lipuntarkastajan kanssa jankattuani herrat ilmeisesti kyllästyivät katselemaan hapanta naamaani ja päästivät minut pälkähästä. Kiehuin pyhää vihaa ja pyyhälsin kotiin naama vielä enemmän vituralla törkeästä kohtelustani suuttuneena.

Nojoo, tarkastin sitten uteliaisuuttani lippusäännöt ja siellähän se komeilee että kuvakortti tarvitaan ehdottomasti viikkolippuunkin. Hups.  Kävin sitten aamusella hakemassa kuvakortin... Taisi käydä hyvä tuuri ja kerrankin tarpeeksi symppis lipuntarkastaja kohdalle. Lipuntarkastajat ovat täällä nimittäin melkoisia natseja ja kutsuvat poliisit usein paikalle jos asiakas ei suostu maksamaan... Tosiaankaan minulla ei ollut harmainta aavistusta että olisin muka joitain sääntöjä rikkonut, ja olin jo valmis itse kutsumaan poliisit paikalle tätä juttua selvittelemään. Että semmoista draamaa tällä viikolla :) Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin, enkä ole yhtään edellistä köyhempi :)


Ja tämän näköinen viikonlopun jälkeen


Jes, intialainen take-away tuli jo! Eli nyt syömään!

4 kommenttia:

 1. Ne työntekijät tietää kyllä säännöt yleensä paremmin kuin asiakkaat. Eivät he kohtele sua "törkeästi" koska niillä on henkilökohtaisesti jotain sua vastaan, vaan siksi että työpaikan säännöt sanovat niin. Entä jos joku joutuu antamaan omasta pussistaan sen 50 punnan sakon?

  VastaaPoista
 2. Eikä, uskon kyllä että jos valmiiksi ärsyttävän viikon aikana tapahtuu vastaavaa niin räjähdysherkkyys sen kun vain kasvaa! Onneksi oli sentään symppikset tarkastajat loppujen lopuksi liikkeellä :)

  Niin ja anonyymille, uskoisin että nimen omaan rankka viikko on tuonut oman lisänsä tilanteeseen, suklaasydän kun muuten tuntuu olevan hyvin jalat maassa ja fiksu ihminen! eiköhän itse kullakin ole välillä samanlaisia hetkiä :)

  VastaaPoista
 3. nii omgz nyt joku köyhä maahanmuuttaja joutuu maxaan sen 50 pun´taa!!!1

  not. aivan mainio toi vika lolcat. lolcatsit on mun sydäntä lähellä, hihhi. kerran junassa btw jollai teinillä ei ollu lippua ja sit se tappeli vaikka kuinka kauan konnarin kanssa (siis istuin heidän vieressään enkä edes muista miten nainen pystyi itseään ne 10min puolustamaan - hänellä ei lippua ollut ja sillä siisti) ja sitten vihdoin mies posti naisen ystävineen laiturille jossa tämä tyylikäs chav löi sitten konnaria turpaan!!!! ja eiku poliisit paikalle. jossain richmondissa tää oli. hohhoi.

  VastaaPoista
 4. Ano, Tässä tapauksessa he olivat oikeassa, mutta olin niin satavarma oikeassa olemisestani etten suostunut perääntymään, en millään. Jääräpäinen kun olen.

  Mutta oikeesti, kuvitteletko että he muka joutuisivat maksamaan antamattomat sakot omasta pussistaan? Itseasiassa, lipuntarkastajat saavat 5% komissiota jokaisesta annetusta sakosta. Suurin osa heidän antamistaan sakoista suuntautuu tavallisille työssäkäyville ihmisille, jotka ovat tehneet jonkun pienen rehellisen virheen näiden monituisten sääntöjen noudattamisessa. Mutta kun jokaisesta sakosta saa pari puntaa omaan kassiin, niin se kannustaa täyteen putkiaivoisuuteen ja matkustajien kyykyttämiseen. Jos minä olen lipustani maksanut, mutta tehnyt jonkun pienen virheen, niin ei mun siitä pitäisi joutua maksamaan £50. Kyllä ne konnaritkin voi järkeään käyttää. Niinkuin nyt käyttivätkin.

  Hanne, kiitoksia puolustamisesta :) Tilanne oli tosiaankin aika räjähdysherkkä, siinä kymmenen tunnin työpäivän jälkeen. Ei paljoa haluttanut kuunnella mitään idioottimaisuuksia enää siinä vaiheessa... Mut se nuori mies joka lopuksi tilanteen handlasi, mulla oli nimittäin aluksi joku intopiukee virkaintoinen harjoittelija, oli ihan symppis :) Ja oli harvinaisen järkevä lipuntarkastajaksi.

  Sofia, lol :) Lolcatsit on kyl ihania, lueskelen aina niitä kun tulee tylsää. Aikamoisen tapauksen oot joutunut todistamaan :D Toi on kyllä aika kauheeta, toivottavasti sai tuo chav ansionsa mukaan!

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails