torstai 5. joulukuuta 2013

Vauva 6kk

Viime kuukausi tuntui olevan melko mitäänsanomaton kehitysaskelien puolesta. Toki, vauva oppi konttaamaan yhä entistä sujuvammin, mutta mitään sen ihmeellisempää uutta ei ole tapahtunut. No sen verran uutta sentään - vauva on oppinut laittamaan kätensä ylös kun hänet nostaa ylös. Ja joskuspa myös pyytää nostamista juuri tuolla käsien kohottamisella.
 
 
 
 
Suurin asia tämän viime kuukauden aikana oli kiinteitten aloittaminen! Päätettiin aloittaa kiinteät merkkipäivänä eli kuusikuukautispäivänä (eli tänään). Tarjottiin vauvariisiä maitoon sekoitettuna. Ensin oli vähän ihmeellistä, sitten lusikkaa oli kiva jäystää, ja sitten muutaman lusikallisen jälkeen oli jo vähän tylsää ja teki mieli pois piinapenkistä. Mutta tärkeintä kuitenkin että sisään meni enemmän kuin mitä syljettiin ruokalapulle. Kuvat ovat juuri tästä ensimmäisestä ruokailuhetkestä! Riisillä mennään varmaan muutama päivä ja sitten jatketaan porkkanalla tai omenalla jota on jo pakkasessa valmiina soseena.
 
 


 
Vauva tykkää kovasti jäystää ja epäilen että ylös olisi pian tulossa kavereita alahampaille. Lelut ovat kovin kiinnostavia nykyään, erityisesti jäystämistarkoituksessa ja kaikki löytää tiensä suuhun.
 
Lisäksi vauva nykyään pulputtelee ja kiljahtelee paljon entistä enemmän, ja onpa muutama Mamma tullut sieltä ihan selkeästi. Äitiähän sillä (no tottakai) tarkoitettiin. Vauvaa saa myös kutitella nykyään ja hänet saa oikein kunnolla nauramaan masua kutitellen. Syy- ja seuraussuhteet alkavat myös hahmottumaan ja näppärästi vauva on oppinut myös että jos ei johonkin (vaikka maton päällä olevaan) vekottimeen yllä, niin sitä mattoa kiskomalla se vekotin tulee lähemmäksi.
 
 
 
 
 
 
Painona 7270g. Senttejä en ole mitannut, mutta vaatekokona 68 alkaa käymään melko tiukaksi, ja 43/45 pipot ovat jo tiukahkon oloisia. Hyvin kasvaa porskuttaa omalla käyrällään.

2 kommenttia:

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails