maanantai 20. tammikuuta 2014

Ketjuravintola-lempparini Lontoossa

Tykkäilen käydä aina sillointällöin syömässä ulkona, lounaalla kavereitten kanssa tai sitten miehen kanssa. Aika usein tulee valittua joku ketjuravintola, ihan vain helppouden takia. Ruoan laadussa tai hintaluokassa ei tule yllätyksiä, ja kun on jo annoksia maistellut, tietää jo vähän mitä viitsii tilata.
 




 
Pizzapaikoista omia lemppareitani ovat Pizza Express ja Prezzo. Molemmat ovat perinteisiä "italialaisia" joista saa pizzaa, pastaa, risottoa sun muuta sellaista, pizzat mielestäni menuun parhaimmistoa. Näitä löytyy melkeinpä kaikkialta Lontoosta, ja muualtakin maasta. Prezzon menuusta löytyy myös minijälkkäreitä jonka yhteyteen saa kupin kuumaa - olen käynyt Prezzossa useamman kerran nappaamassa vain laten ja minijuustokakun kahvihammasta kolottaessa.

Mies on erityisesti meksikolaisten raflojen perään. Näistä Wahaca on aivan mahtava, ja suosittelen siellä poikkeamaan sopivan tilaisuuden tullessa. Benitos Hat on meksikolainen pikaruokala, konseptina samanlainen sämpylän (tässä tapauksessa burriton) kokoaminen kuin Subwayssa.





Muista "etnisistä" ruokaloista Wagamama ihastuttaa aasialaisine fuusioruokineen. Sanovat itse sen olevan japanilaista ruokaa, itse näen ruoassa paljon muitakin vaikutteita. Varsinaisia sushi-paikkoja, jos sellainen japanilainen innostaa, on nykyään useita Lontoossa. Itse pidän erityisesti Wasabista, joka on enemmänkin sushi-takeaway, tai sushi-pikaruokala, josta saa muutamia lämpimiä japanilaisia ruokiakin. Itsu on samanlainen konsepti, mutta jos Wasabi on perinteisiä reseptejä, Itsussa löytää mielenkiintoisia ja kokeileviakin yrityksiä. Jos sushia haluaa syödä paikan päällä, Yo-Sushia suosittelen. Siinä saa napata ohikulkevalta liukuhihnalta houkuttelevat annokset, jotka maksetaan lautasen värin mukaan.
 
Giraffessa on vähän kaikille jotain, ja luulisi että nirsommatkin ruokailijat löytävät aika laajasta ruokavalikoimasta jotain houkuttelevaa. Cafe Rougessa tykkään itse käydä jos haluan simpukoita, ne ovat tämän ranskalaisteemaisen raflan ykkösruokaa. Kahviloista Pret a Manger tarjoaa parhaimmat sämpylät ja muut ruoat - lisäbonuksena kaikki on samana päivänä tehtyä ja iltaisin ylimääräiset leivät jaetaan kaupungin kodittomille.



 
Sitten hampurilaispaikoista, olen kuullut paljon hyvää Byronista ja Gourmet Burger Kitchenistä. Harmittaa oikein etten ole ikinä ehtinyt näissä käymään - aina kun ollaan näitten ohi kävelty ollaankin päädytty johonkin muuhun ravintolaan. Jos olette itse käyneet näissä, kertokaas, ovatko ne niin mahtavia mitä väitetään?

Noniin, jäikö jokin ihan ehdoton lempparipaikka mainitsematta? Onko teillä mitään suosikkeja täällä?

9 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä, kun taas jossain vaiheessa tulee Lontoossa matkailtua! Wagamama oli kyllä mielettömän hyvä (varsinkin, kun japanilainen ruoka on Suomessa vielä lapsen kengissä)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Wagamama on kiva kun sieltä saa kaikkea muutakin kuin sushia, se kun tuntuu olevan se tunnetuin japanilainen ruoka. Tääl Lontoossa on kyl paljon hyviä japanilaisia rafloja muutenkin!

      Poista
  2. Byron oli vähän pettymys, tosin olen käynyt sellaisessa vain kerran. En sillä perusteella lähtisi vielä haukkumaan :) GBK:ssa muutaman kerran ja se on ollut sellaista "perushyvää".

    Onkohan tuolla Prezzossa tullutkaan koskaan käytyä.. Jännä miten välillä jokin jää vaan ilman kummempaa syytä väliin. Esimerkiksi Stradassa ei ole tullut käytyä kuin lentokentällä (jos se nyt oli Strada siellä kolmosterminaalissa...).

    Pret A Manger on munkin ketjukahvilasuosikki ja töissä ollessa käyn sieltä usein lounaaksi keiton tai salaatin.

    VastaaPoista
  3. Niin ja Cote Brasserie (ilman aksenttia kirjoitettuna) on tosi hyvä! Niiden lounastarjous on hyvä hinta-laatusuhteeltaan. Mulle vaan välillä vähän hankala näin kalanhajuallergisena, kun heillä on aika paljon kalaa listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cote Brasseriessa en oo koskaan ees käynyt. Ees nimi ei tunnu tutulta... Varmaan vaikuttaa se missä ilmansuunnassa asustelee :) Stradassa oon käynyt kans tosi harvoin, siitä ei oikeen oo jäänyt mitään mielipidettä.

      GBK on ollut mulla käymislistalla jo vaikka kuinka pitkään, mut sit ikinä ei päädy sinne saakka. Pitäis kyl, hampurilaiset uppoo aina :)

      Poista
  4. Mun mielesta Byron on ihan ok, mutta suosittelen ehdottomasti pysymaan niissa burgereissa josta heidat tunnetaan. Kerran nimittain kokeilin heidan salaattiaan ja se oli ensimmainen kerta kun piti lahettaa ruoka takaisin (ikina) koska en vain kyennyt syomaan sita....Mutta erityisesti heidan vegehamppari on hyvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä tietää :) Eipä silti, vaikee mun olis valita salaattia jos vaihtoehtona on ihanan mehukas hamppari...

      Poista
  5. Kiva postaus! Kuulostaa hyvältä noi meksikolaiset, täytyykin paikantaa missä olis meitä lähimmät! Me käydään aika usein Nandosissa koska sellainen löytyy ihan naapurista ja siippa saa sieltä työnsä puolesta vieläpä -20% alennuksen. Alan tosin olemaan jo aika kyllästynyt Nandosin kanaan ja muutenkin yksitoikkoiseen maustemaailmaan... Pizza Expressin pizzat on kyllä taivaallisia, hassua mut aluks oudoksuin tota lafkaa nimensä takia kun se kuulosti musta jotenki niin halvalta :D Wagamamassa tuli käytyä ekaa kertaa viimeviikolla ja listalla oli kyllä niin paljon kaikkea mielenkiintoista, että pitää mennä pian ottamaan uusiks. Gourmet Burger Kitchen on kanssa mun toivelistalla! Franco Mancan pizzat on myös kokeilemisen arvoisia, noita "luomupizza"-lafkoja taitaa olla nyt 5 lontoossa. Ei pitäis haaveilla näistä nälkäisenä ja vesi kielellä, varsinkaan kun ei oo just mitään kivaa jääkaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nandoon mä oon ihan kyllästynyt, se on jotenkin niin samaa aina. Joskus aikaisemmin siellä tuli kyl käytyä usein, nykyään siellä tulee käytyä vaan jos ei mitään muutakaan löydä. Toi Franco Manca kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääkin tsekata jos se sattuis olemaan sopivasti matkan varrella tulevilla Lontoon reissuilla.

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails