torstai 24. marraskuuta 2011

Hetki Suomen hengessä

Nyt kun vietämme tämän vuoden jälleen täällä Briteissä oli poikkeaminen Lontoon suomalaisen merimieskirkon järjestämillä joulumarkkinoilla aivan välttämätöntä. Mitenkäs sitä joulua voisi viettää ilman Fazerin suklaata, laatikoita, glögiä tahi ruisleipää? Vastaushan on tietenkin että ei millään.

Joulumarkkinoilla käyminen oli melkoisen erikoinen kokemus. Yhtäkkiä, suomalaisten joululaulujen raikuessa ja suomalaisen puheensorinan täyttäessä salia, hyllykaupalla suomalaisten tuotteiden ympäröimänä, tuntui ihan kuin olisi hetkeksi astunut takaisin Suomen maaperälle. En silti sen kummemmin jäänyt haikailemaan, vaan nappasin määrätietoisesti markkinoitten viimeisen joulusuklaan koriini ja jatkoin glögikeitaan kautta matkaani kotiin takaisin Britteihin, brittimiehen tykö. Nyt on luumuhillot ja glögit hoidettu kotiin, ja joulunodotus voi alkaa.

Siinä pastorin kanssa jutustellessa selvisi että kova on ollut menekki. Kaikki piparisuklaat ja joulusuklaat ovat loppuneet, viimeisen piparinmurenetkin vietiin käsistä, ja ruisleipääkään ei paljoa jäljellä ollut. Laatikoita ja glögiä, joka joulun perussuosikkeja oli onneksi varattu yltäkyllin. 
Itse tuli ostettua £50 edestä joulun henkeä. Luonto ei kuitenkaan antanut myötä ostaa enempää £5,5 suklaalevyjä, taikka £9 Oltermannia (500g) eikä lisää muita turhan tyyriitä tuontituotteita. Vain ne tärkeimmät.  Vielä kun saisi suklaalähetyksen Suomesta niin joulufiilis olisi taattu!

Mites te muut, onko joulumarkkinoilla käyty jo?

9 kommenttia:

 1. Mä mietin et olisin käynyt mutta olen anyways menossa Suomeen jouluksi joten aika turhaa. Jos olisin viettänyt joulun täällä niin sitten varmasti :D Mietin et olisin mennyt hakemaan tuota joulusuklaata, koska itse saatoin syödä "vahingossa" poikaystävälleni tarkoitetun joulusuklaalevyn. Hups. Mutta kun on loppu niin on loppu. Täytyy sit lähettää Suomesta :)

  VastaaPoista
 2. Täällä Euroopan kulttuuripääkaupungissa Vanhan Suutrtorin joulumarkkina-avajaiset ovat lauantaina ja todellakin mennään! Harmi vaan kun ei ole lunta. Viime vuonna tähän aikaan oli jo kunnon kerros!

  VastaaPoista
 3. Laura, heh, vahingossapa toki :D Joo kantsii ostaa Suomesta sit noi joulusuklaat - tuolla ei oikein enää ollut. Muutenkin, oon vähän kuullut että tuonne kannattaa mennä heti ensimmäisenä viikonloppuna sillä sit viimeisinä päivinä on vaan rääppiäisiä...

  ulmai, aww noi joulumarkkinat Suomen toreilla on ihania. Tampereella ainakin löytyy aika jotain siistiä. Mä ajattelin että itse voisin käydä Tänä vuonna Hyde Parkin saksalaisella joulutorilla, josko sieltä löytyi kanssa jotain kivaa. Toivottavasti lunta muuten järjestyy pian!

  VastaaPoista
 4. Täytyy varmaan kanssa laittaa joulupukille suklaatilaus Suomeen :) Tuolla kirkon joulumyyjäisissä taitaa kaikki olla aika kallista, ainakin monen olen kuullut kauhistelevan hintoja.

  Toivottavasti Hyde Parkissa on jotain kivaa myynnissä, kuljettiin pikaisesti läpi London Eyen luona oleva joulumarkkinaosuus toissapäivänä, eikä siellä kyllä oikeen ollut musta mitään kivaa. Täytyy joku viikonloppu vielä poiketa tuonne Manchesterin joulumarkkinoille.

  VastaaPoista
 5. Kävin myös tuolla, mutta koska joulu tulee vietettyä Australiassa niin mukaan lähti vain karjalanpiirakoita ja ruisleipää. Mutta oli kyllä ihan loistava tarjonta, löytyi kaikkea mitä suomalainen jouluksi tarvitsee! Mutta ne hinnat..auts..

  VastaaPoista
 6. Agatha, mulle joulupukki onkin jo nyt sit lähettänyt pienen paketin jo :D Tulossa on sitä joulusuklaata levyjen ja konvehtien muodossa, Fazerinaa ja valikoima dippikastikkeita, jesh! Mä en oo siellä Hyde Parkin joulumaailmassa käynyt vielä kertaakaan, vaikka on ollut jo useamman vuoden tarkoitus. Kuvista katsottuna se ainakin näyttää aika kivalta paikalta, eli täytyy toivoa parasta.

  Annika, heh Australia vähän erilaisempi joulunviettopaikka :) Grillisapuskaa jouluruoaksi kuulemma? Noi hinnat joulumarkkinoilla oli tosiaan järkkyjä, varsinkin opiskelijabudjetilla niistä antimista ei paljoa nautita. Kyllä ne varmaan oli 2,5 kertaisia hintoja, verrattuna siihen mitä ne Suomessa on.

  VastaaPoista
 7. Itse tuli käytyä lauantaina ja siinä vaiheessa oli kyllä jo vähän huventuneet valikoimat. Mukaan lähti kuitenkin Fazerin sinistä, Kaatissäkki ja salmiakkia. Jouluna sitten lisää herkuttelua Suomessa, ihanaa! :)

  Ja jep, ne hinnat on kyllä suolaiset... Oikeastaan ostankin yleensä Suomi-karkkini Covent Gardenin Cybercandystä tai Mr Simms Old Sweet Shoppesta, niissä on mielestäni vähän halvempaa. Ja hyvät valikoimat, tarjolla on mm. liitulakuja!

  VastaaPoista
 8. Ee, mulle yks kaveri kerran väitti että kun oli käynyt viimeisenä päivänä noilla joulumarkkinoilla ei ollut paljoa muuta ollut kuin hernekeittoa :D Eli onneks sinulle sentään jotain löytyi! Toi Cybercandy oli tosi hyvä vinkki, kiitoksia! En ole siellä aikaisemmin käynytkään ja nettisivuja selailemalla löysinkin paljon kaikkia kivoja suomalaisia ja japanilaisia nameja sieltä :) Toivottavasti saisivat lisää suklaata... Mr Simmssissä oonkin jo käynyt joskus aikaisemminkin, sieltä löytyi Pandan lakuja <3

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails