tiistai 22. huhtikuuta 2014

Rugby-matsissa ekaa kertaa

Lauantaina poikettiin rugby-matsissa Twickenhamissa, te jotka seurailette instagrammissa sen jo varmaan huomasittekin. Oli kyllä hauskaa. Minun on ollut tarkoitus käydä seurailemassa rugbya jo vaikka kuinka monta vuotta, mutta aina on jotain tullut esteeksi tai muuten ei vain ole kiireiltä ehtinyt. Eikä asiaa auta että Twickenham (eli se missä rugby matsit täällä pidetään) on ihan eri puolella kaupunkia kuin meidän asuinpaikka. Jalkapalloa olen päässyt seurailemaan useamman kerran Emirates-stadiumilla, joka on lähempänä meitä, mutta tämä oli tosiaan ensimmäinen kerta rugbya katselemassa. Ja olen sentään asunut täällä vuodesta 2006...

 
Hauska tunnelma tosiaan. Ulkopuolella oli musiikkia, pelejä, ja muuta viihdykettä kuten voimistelijoita ja tanssijoita. Ja, ehkä (blogin nimenkin perusteella) parhaana pikkuasiana kaikista - niin paljon pääsiäissuklaita kuin sielu sieti. Napostelin ehkä vähän liikaa niitä Lindtin kultaisia suklaapupuja...Itse pelistä en kyllä tajunnut oikein mitään muuta kuin että maali tehtiin joko viemällä pallo jompaankumpaan päähän tai sitten potkaisemalla se noitten isojen haarukoitten läpi. Niistä sai vaihtelevasti kahdesta viiteen pistettä. Ja aina silloin tällöin keräännyttiin isoon ryhmään etsimään palloa. Joo, kyllähän minulle selitettiin joitain sääntöjä, mutta aika äkkiä nekin unohtuivat.  Me kannatettiin London Wasps joukkuetta ja se voittikin. Jee! Miehellä ja muilla oli asiaankuuluvat paidat, minä tsemppasin hengessä ja kasvomaaleissa. Jonotettiin skidien kanssa tunti noita maalauksia... Hah. Ja se olin muuten minä joka ehdotti lapsille että käydääs ottamassa kasvomaalit, taka-ajatuksena tietty se että itsekin saisin ampiaisen poskeen. 
Menisin uudestaankin, vaikkei (kuten mies tosiaan ilmoitti kymmenettä suklaapupua hehkutellessani) suklaata ei yleensä jaeta.

Ootteko te muuten käyneet katsomassa rugbya, täällä tai jossain muualla?

8 kommenttia:

 1. Ma kavin yhdessa matsissa Edinburghissa, taisi olla Skotlanti vastaan Argentiina ja se oli kylla ihan hauskaa vaikken minakaan saannoista paljon tajunnut (samat jutut kuin sina). Tosin maaleja tuli tosi vahan, joten se oli kuulemma aika tylsa rugby matsi, pitaisi menna ehka joku paiva uudestaan taas...Hauskat kasvomaalit, mulla oli silloin rekvisiittana vain Skotlannin lippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli aika hyvä, kun tässä matsissa oli aika paljon happeningia. Pallo (tai mikä lie onkaan) meni päädystä päätyyn, oli paljon scrummeja ja muutenkin heittelyä ja juoksua. Molemmilla oli pisteitä muistaakseni yli 30, eli kyl siihen paljon mahtui pallottelua!

   Poista
 2. Kerran myöskin käynyt rugby-pelissä, enkä sääntöjä ymmärrä minäkään. Aika rajua peliä se on, kunnon nyrkkeilyäkin lähikontaktissa.

  Jos niitä suklaapupuja jakaisivat aina peleissä, voisin tosin innostua uudelleenkin menemään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, noi suklaapuput oli kyllä päivän piristäjä :) Noi rugby pelit on joo kyl tosi väkivaltaisia... Ja sen kyllä näkee pelaajien naamasta (ja korvista...).

   Poista
 3. Hahah, rugby on kylla yks urheilulaji, jota on ihan hauska katsoa vaikka ei mitaan ymmartaisikaan! Niita saantoja kylla kaikki selittaa enemman kun mielellaan, mutta kumman nopeasti ne vaan unohtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi tästä hyvin samanlaiset fiilikset kuin amerikkalaisesta jalkapallosta, jotenkin tosi samankaltaisia pelejä (tosin ei varmaan kannata tätä mainita briteille...). Mullekin selitettiin kyl ne säännöt mut unohtui heti. Jos käydään vielä niin ehkä sit jäis mieleen paremmin :)

   Poista
 4. Mietin kans että ootte todissaan ihan toiselle puolelle kaupunkia sahanneet. Mun rugby-neitsyys on kans vielä menettämättä! Oon tosin ollu "melkein" tuolla koska poikaystävän vanhemmat asuu Twikenhamissa. Rugby ajoruuhkaan ollaan kans juututtu kun tonne tulee ajeltua melkein joka toinen viikonloppu. Mä oon kyl ihan hurahtanut South Lontooseen ja käyn nykyään shoppailemassakin mielummin Kingstonissa (siellä on mm. jättijätti Tk Maxx) kun Lontoon keskustassa, tonne suunnalle muutosta haaveillaan myös. Ihanat Richmond park, Bushy Park ja Hampton Court olis kans lähempänä. Voisin jatkaa tänä etelän hehkuttamista loputtomiin ;-)

  Pohjois Lontoo on mulle taas aika tuntematonta. Mikä siellä on parasta? Pohjoisin missä oon käyny on Arcway, käytiin siellä Highgate Cemetoryssä pari viikkoa sitten. On kyllä upea vanha hautausmaa ja voi tehdä julkkisbongailua vähän eri merkityksessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huh, tää oli kyllä pitkä matka. Mut eipä tuolla tosiaan käy usein, kerran seitsemässä vuodessa on tietty ihan ok :D

   Mä en itse tykkää niin etelä-Lontoosta. En yhtään, mulle se lempparialue on pohjoinen, tai sit ehkä keskustaitä. Highgate Cemeteryssä oon käynyt, ja joskus kans vanhassa kaivostossa jota käytettiin pommisuojana sodan aikana. Mulle ei nyt tule mieleen mitään erityistä turismikohdetta pohjoisesta, tää on enemmän tämmöinen asuinalue josta löytyy nättejä puistoja ja metsiä. Täällä meidän lähellä on kuninkaitten entiset metsästysmaat, ne on tietty sellainen historiallinen nähtävyys, ei mitään erityistä :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails