sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

St. John Bread & Wine

Kuulin tästä St. John Bread & Wine ravintolasta jo puolitoista vuotta sitten, ja olen suunnitellut sinne menoa siitä saakka. Vihdoinkin pääsin, eivätkä Lontoon tarjontaa tuntevat kokit olleet vinkkeineen väärässä. Tänne kannattaa tulla. Ravintola jossa minä kävin löytyy Spitalfieldsistä, ja toinen samanmoinen löytyy Clerkenwellistä.
 


 
Minuun vetosi erityisesti idea Nose to Tail keittiöstä. Eli ravintolasta jossa valmistetaan ruokaa kokonaisuudessaan koko eläimestä, ei vain niistä "parhaista" filet mignon paloista. Jotain uutta, tai ehkäpä parempi olisi sanoa vanhaa. Paluuta viisikymmentäluvun keittiöön, sinne missä mitään ei heitetty pois, ja kaikki käytettiin. Ja jossa ruokalista vaihtuu päivittäin, juuri sen mukaan mitä silloinkin saadaan parhaiten.
 
 
Nose to tail ruokailu on yhä suositumpaa ja suositumpaa täällä. Trendikästä jopa sanoisin, ainakin Lontoossa. Onko sitten kyse siitä että talouskriisien jälkijunassa lama-aikoina yritetään tehdä maittavaa ruokaa niistä nykyään epäsuosituista mutta halvemmista raaka-aineista, vai siitä että rankan työmaailman vastapainoksi etsitään paluuta nostalgiseen menneisyyteen, vai ihanko vain siitä että on mielenkiintoista kokeilla jotain uutta (tai tässä tapauksessa vanhaa), mutta selkeästi tämä ruokasuuntaus on nousussa.  
Mutta itse asiaan, eli ruokaan. Söimme alkupalaksi nokkoskeittoa. En ole koskaan maistanut nokkosta, joten se oli ehdottomasti kokeiltava. Maistui pinaatin ja parsakaalin risteytykseltä, ja mielelläni maistaisin nokkosruokia uudestaankin. 
 
Pääruoaksi otin porsaan poskea sikurin kera, ja kumppani naudanlihaa paahtoleivällä. Porsaan poski oli todella herkullista, kuin porsaan mahaa, mutta rasvaisempaa ja suussasulavampaa. Paahtoleipäannoskin oli kuulemma todella hyvää.
 
Jälkiruokaa ei otettu, vaikka Bread pudding, ja Honey & brandy ice cream houkuttelivatkin, vaan keväisen ilman kunniaksi otettiin jätskit läheisestä gelateriasta. Mutta listaa selaillessa silmille pomppivat monta perinteistä englantilaista jälkiruokaa, joita ehdottomasti kannattaa kokeilla jos tänne ehditte.
 
Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä tutulta, oon kävellyt tosta monta kertaa ohi mutta en oo vielä koskaan käynyt sisällä. Ehkä täytyy kokeilla joku kerta...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kantsii vaikka joku lounastauko poiketa taalla! Kyl siella oli ihan hyvin porukkaa ja hyvin naytti maittavan muillekin.

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails