tiistai 27. heinäkuuta 2010

Raparperijuustokakku.


Niihin viime keskiviikon grillibileisiin tein vietäviksi raparperijuustokakkua. Samanlaisen kakun vein myös sunnuntai grillibileisiin ja se sai aivan yhtä hyvän menestyksen molemmissa. Herkullinen resepti kun on niin halusin nyt täälläkin jakaa tämän herkun ohjeet. Se oli nimittäin hemmetin hyvää! Ei ollenkaan liian painavaa, ja raparperin kirpeys teki kakusta raikkaan eikä ollenkaan niin äklömakean kuin juustokakut joskus tuppaavat olemaan. Mansikoiden hieno makeus myös sopi kirpeän raparperin kanssa mainiosti. Todella herkullista.




Tarvitaan

Pohja
1 kuppi (2,5 dl) jauhoja
1/4 kuppia (0,6 dl) sokeria
115 g voita

Raparperiseos
3 kuppia (7,5 dl) paloiteltua raparperia (tuoretta tai pakastettua)
1/2 kuppia (1,25 dl) sokeria
1 rkl jauhoa

Juustokakkutaikina
450 g tuorejuustoa (maustamaton Philadelphia käy mainiosti)
1/2 kuppia (1,25 dl) sokeria
2 kananmunaa

Päällykerros
2 dl hapankermaa (sour cream - kermaviili tai rahka varmaan kelpaa myös)
2 rkl sokeria
1 tl vanilja-essenssiä (vaniljatankoa voi myös käyttää)










Vaiheet








1. Lämmitä uuni 190 C-asteeseen. Yhdistä pohjan ainekset (jauho, sokeri ja voi) ja sekoita kunnes seos on murumainen. Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 25 cm) pohjalle.
2. Sekoita raparperiseoksen ainekset yhteen (raparperi, sokeri ja jauho) ja kaada murupohjan päälle. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota ulos uunista ja laita syrjään. Vähennä uunin lämpötila 175 asteeseen.
3. Vispaa tuorejuusto ja 1,25 dl sokeria isossa kulhossa kunnes seoksesta on tullut kermaisa. Vältä ylivatkaamista ettei kakusta tule sitkeä. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Kaada kuumien raparperien päälle.
4. Paista n. 30 minuuttia, tai kunnes juustokakku on hyytynyt. Hyytymisen näkee siitä kun kakkua hytisyttää, niin vain keskiosan tulisi hytistä vähän.
5. Sekoita päällykerroksen ainekset (hapankerma, sokeri, vanilja-essenssi) keskenään ja levitä kuuman kakun päälle.
6. Sujauta terävä veitsi juustokakun ja vuoan väliin ja leikkaa varovasti juustokakku irti vuoasta. Näin jäähtyessään juustokakku ei halkea.
7. Koristele jäähtynyt kakku mansikoilla.





4 kommenttia:

  1. Jee, kiitos tästä! Oon ens viikolla menossa kavereiden kanssa mökille päiväksi, jos jaksan niin voisin viedä tätä jälkkäriksi :)

    VastaaPoista
  2. Ei muuten ole vaikea tehdä, eikä mene liikaa aikaakaan. Ehkä jaksat :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Löysin sinun blogin tänään kun googletin Lontoon ravintoloista. :) Ihana blogi! Olemme tulossa mieheni kanssa ensi viikolla minilomalla Lontooseen (ekaa kertaa kahdestaan lasten jälkeen, 3v ja 1,5v.) ja ajattelin kysäistä vinkkejä edullisiin ravintoloihin. Myös se mietityttää että miten "palvelumaksut", verot ja muut "fees" näkyvät ruokalistoissa? All fees included? Sisältääkö myös tipit?

    t. tuleva vakiolukijasi Emmi

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa joukkoon mukaan, ja tervetuloa Lontooseen ;) Palvelumaksut näkyvät ruokalistoissa, kannattaa syynätä tarkasti josko jossain olisi kirjoitettu "service fee (tms.) included". Muuten mitään veroja sun muita ei ole eli ruokalistan hinnat ovat lopullisia. Yleensä tipataan 10% jos kaikki on ihan ok, mutta jos ruoka oli pahaa ja tarjoilu huonoa ei tarvitse tipata :) Enemmänkin voi antaa jos on sitä mieltä että ekstratipit ovat ansaittuja :)

    Jos ehdit kantsii tsekata postauksia alkuviikosta. Olen just kirjoittelemassa muutamia Lontoon-vinkkejä, kun olen täällä toiminut turistioppaana kaverille, ja ehkä niistä vinkeistä voi olla teillekin hyötyä.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails