lauantai 9. elokuuta 2014

Vauva 13kk

 "Uuk! At!"

Näin vauva aloitti ensimmäistä kertaa keskustelun. Uuk tarkoittaa look eli katso. Se sanottiin käden osoituksen ja sormen ojennuksen kera. "Uuk, uuk!". Katsoa piti yleensä kissaa, tai jotain muuta eläintä. At tarkoitti ehkä that, tai ehkä cat, eli joko tuo tai kissa. Kissa se luultavasti oli, sillä ne ovat vauvan lempieläimiä, niitä tuli osoiteltua useamman kerran päivässä.
 
 

 
 
Muita sanoja joita on tullut ovat ain (eli mine ei minun), mama ja daddy. Eli englanninkielisiä ensimmäisiä sanoja tosiaan. Ei mikään ihmekään, mieshän on hänen kanssaa päivisin. Vauva ymmärtää kyllä suomenkieltä, ja tulee antamaan pusuja jos pusuja pyytää, osaa heiluttaa ja taputtaa käskystä ja niin edelleen, mutta varsinaista suomalaista ensimmäistä sanaa ei ole vielä tullut.
 
 

 
 
Muuten ei mitään erikoisia kehityksiä tapahtunut 13. kuukauden aikana. Vauva otti ensimmäiset askeleensa jo 10 kuukauden iässä. Sen jälkeen hän konttaili paljon, ja pikkuhiljaa treenaili kävelyä. Edelleen 12 kuukauden iässä hän käveli vähän, mutta aina jos jonnekin tuli mennä nopeasti (yleensä vanhempien unohtaessa keittiön tai portaitten vauvaportit auki...) vauva taantui konttaamaan. Se oli nopeampaa ja helpompaa. Meidän pikku laiskuri...
 
 
 
 
Kuten heh huomasitte ehkä, tämä postaus tulee yli kuukauden myöhässä. Se jäi tekemättä kun tuli Suomeen lähtö todella kiireisen työviikon jälkeen. No, työkiireet jatkuvat edelleen, mutta pian tulossa sitten 14kk postaus joten päästään taas takaisin aikatauluun vauvapostauksissa.
 

2 kommenttia:

  1. Meillä kans ensimäisiin sanoihin kuulu "kato". Sitä tyttö hoki ja osoitti joka paikkaan ja hänelle piti aina sanoa, mikä se oli, mitä hän osoitti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana! Hassu kun sattuikin niin että ensimmäinen sana on molemmilla ollut sama :)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails