perjantai 1. elokuuta 2014

Tampere: Ravintola HeinätoriMainitsinhan aikaisemmin että tamperelaisille lukijoille (tai Tampereella poikkeaville turisteille) tulisi pieni ravintolajuttu tänne blogipostausten väliin. Kävimme siis Ravintola Heinätorissa, joka sijaitsee Pyynikintorilla vanhan bussikuskien taukotilan sisustassa. Kaunis tunnelmallinen sisustus tekee paikasta rauhallisen ja rentouttavan, ja letkeän rento pieni terassi takana on erityisen kutsuva kesäiltojen viettoa varten. Siellä muuten suurin osa asiakkaista oli kun me kävimme täällä.
 
Olen täällä käynyt jo useamman kerran, ja tämä on tunnelmaltaan aina niin rauhallinen ja rentouttava. Tämä on pikkuisen ydinkeskustan ulkopuolella, joten ravintola harvoin on ihan tupaten täynnä, joten ihan ex tempore iltoina ei kannata pelätä sitä etteikö tänne mahtuisi joukkoon mukaan. Rohkeasti vain kolkuttelemaan ovia.  


Mutta sitten siihen ruokaan. Sillä sehän on tärkeintä. Leipä on ah niin herkullista - hapanleipään iski vauvakin kimppuun kuin pieni sika limppuun. Alkupalaksi minä otin vaihtuvalta listalta kalalautasen, ja äiti Vorsmarkin (tms.) joka on kuulemma mielettömän hyvää. Minä tykkäsin kaloistani, ja vauvakin maistoi.   


Pääruoista sanoisin että aivan ykkösiä ovat lämminsavustettu lohi ja maksa. Lämminsavustettu lohi savustetaan keittiössä joka päivä ja on mielettömän hyvää. Harvat ravintolat savustavat itse kalansa, varsinkaan päivittäin, ja täytyy sanoa että maku on aivan mieletön. Maksa ruokalajina jakaa mielipiteitä, mutta se on aina täydellisesti valmistettua Heinätorissa.
 
 
Jälkiruoaksi Creme Bruleellä ei voi mennä vikaan - täydellisen rapsakka pinnasta, ja kermainen sisältä. Se tarjotaan hauskasti cappucino-kupista.
 
Jos jotain vielä sanoisin, niin a la carte -listalla saisi olla vaihtelevuutta vähän enemmän, toki pitäen nuo ikisuosikit lämminsavustettu lohi ja maksa siellä jatkuvasti, mutta käyttäen kausiraaka-aineita enemmän ruoka-annosten innoittajina ja pari kertaa vuodessa lista saisi muuttua radikaalimmin. Se toisi vähän mielenkiintoa - muistelisin että kävin Heinätorilla vuosi pari sitten ja ruokalista tuntui olevan nyt täysin sama kuin silloinkin.
 
Kannattaa poiketa!
 
P.S. Jos olette tamperelaisia tai siellä poikkeamassa tsekatkaapas mun Tampereen lempipaikat. Tampere tägin alta löytyy myös muita Tampere aiheisia postauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails