sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Joolz Day - paremmat ja halvemmat yhdistelmävaunut kuin Bugaboo BuffaloMeillä on ollut nuo Joolz Day yhdistelmävaunut nyt päälle vuoden. Aloitettiin kantokopalla, ja nyt olemme käyttäneet puolisen vuotta ratasosaa. Olemme olleet mielettömän tyytyväisiä vaunuihin, ja vaikka olemmekin testanneet monia muitakin vaunuja, nämä Joolzit ovat ajaneet ykkössijoille joka kerta. Halusin siis tehdä näistä vaunuista ihan oman postauksen, niin paljon niistä pidän, ja mielelläni suosittelen niitä muillekin. Vähän mielenkiintoisemmaksi postauksen tekee se, että vertaan niitä Bugaboo Buffalo vaunuihin, jotka taitavat olla suosituimmat all terrain yhdistelmävaunut. Kokeilimme nimittäin Bugaboo Buffalo -vaunuja (liikkeessä) ja niihin verrattuina Joolz Day vievät voiton. Kirjoitan eroista postauksessa vähän alempana - aloitan postauksen kertomalla tarkemmin näistä meidän vaunuista.


Joolz Day vaunut ovat siis yhdistelmävaunut, eli niihin saa kantokopan, ja ratasosan joko vanhempiin päin tai vanhemmista poispäin. Myös turvakaukalon saa liitettyä vaunuihin. Jousitus tuntuu hyvältä, ja vaunut ovat nelipyöräiset. Etummaiset pyörät ovat kovat ja ne saa myös lukittua. Takapyörät ovat pumpattavat. Siinäpä siis ne perusjutut.Käytössä ne ovat aivan mahtavat. Halusimme "all terrain" vaunut jotka kävisivät moneen menoon - kaupungille ja maastoon, puistokävely ja anoppilassa peltoteillä ajelu kun oli suunnitelmissa. Nämä tosiaan toimivat maastossa hyvin, lukittavien etupyörien ansiosta, ja toimivat kaupungissa todella tiukan kääntöpiirinsä ansiosta. Niitä voi työntää ja kääntää ihan yhden käden avulla, kätevää jos nappaa Starbucksista laten, tai tavallisemmin, kun kiukkuavaa vaunumatkustajaa tulee rauhoitella kädestä pitäen. Vaunun kuomu on kätevä, ja sen saa avattua takaa jos haluaa vilkaista lastaan kuomun läpi, tai päästää tuulenvirettä vaunuihin kesällä. Yksi kätevä asia oli vielä se että vaunun istuin on kohtuullisen korkealla. Vanhempien selkä rasittuu vähemmän, eikä vauva istu koirien nuuhkimakorkeudella. Vaunu toimii hyvin myös syöttötuolin sijaisena jos ollaan jossain ulkosalla.

Ainoat miinukset antaisit vaunuille siitä että säilytystila on pieni ja hankala - se on luukullinen kori, jonne ei mahdu paljon muuta kuin sadesuoja. Ja lisäksi se vauvan edessä oleva turvakaari - se ei käänny sivuun, vaan se nostetaan ylös, josta se helposti lävähtää sormille jos vauva siihen koskee. Vaihtoehtoisesti, sen voisi ottaa pois kokonaan, ja kiinnittää vasta sitten kun vauva on istuimessa, joka taas tuntuu hankalalta sekin.Plussat:
Tiukka kääntöpiiri
Hyvä jousitus
Kulkee monessa maastossa
Helppo ohjailla yhdellä kädellä
Tyylikkään näköiset (ja aika harvinaiset - näitä ei monilla näe)
Hyväntuntuinen työntökahva
Vauvan istuin tarpeeksi korkealla
Fiksusti suunniteltu

Miinukset:
Pieni ja hankala säilytyskori
Vauvan "turvakaari" - ärsyttävästi suunniteltuKun kokeilimme Bugaboo Buffalo vaunuja, yllätyimme miten samannäköisiä ne olivat Joolz Day vaunujen kanssa. Mies jopa mainitsi että häh, ovatko nämä Buffalo vaunut jotkut kopiot. Molemmat olivat suunnilleen samankokoiset, ja suunnileen samalla tavalla kasattavat ja taitettavat. Käytössä Buffalot olivat hankalammat työntää eivätkä kääntyneet niin näppärästi, kääntöpiiri oli suurempi. Työntökahva oli ärsyttävän littanainen, ei samalla tavalla pyöreän käteensopiva kuin Joolzeissa. Ainoat asiat missä Buffalot mielestäni päihittivät Joolzit, olivat se että säilytyskori oli hyvänmallinen ja kätevä, ja vauvan turvakaari oli helppo kääntää sivuun, jolloin vauvan vaunuihin laitto oli helpompaa kun ei pitänyt varoa sitä hemmetin turvakaarta jatkuvasti. Itse en maksaisi Buffaloista sitä korkeampaa hintaa kuin Joolzeista, sillä minulle tärkeintä on ainakin vaunujen työnnettävyys.Onko teillä muuten kumpiakaan vaunuja (Bugaboo Buffalot tai Joolz Dayt) ja mitäs niistä tykkäätte? Vai olisiko teillä vielä jokin näitäkin parempi vaunumalli tiedossa?

13 kommenttia:

 1. Ei ole kumpiakaan vaunuja, Joolzia ei täällä juuri tunneta. Mulla jäi vähän epäselväksi tästä postauksesta, että oliko teillä siis pidempiä käyttökokemuksia kummistakin vaunuista? Vähän kaupassa työntelystä ei minusta vielä oikein voi tehdä kunnon arvioita.

  VastaaPoista
 2. Mulla on Joolzit ja postauksen alussa sanoin et Buffalo-kokemus on kaupasta. Kyl me siella niita karrailtiin tarpeeksi. Siina testaillessa noi tarkeimmat asiat kavi heti ilmi, jos vaunut on huonommat tyontaa niin tunteehan sen eron valittomasti.

  VastaaPoista
 3. Kyllä siitä varmaan jotain näkee, mutta minusta vertaaminen vaatii oikeaa käyttöä. Vähän sama juttu kuin että jos testaisi kosmetiikkaa, yksi meikkivoide olisi päivittäisessä käytössä vuoden ajan ja toista vähän sipaisisi kasvoille kaupassa. Sori tämä jankkaaminen, muuten kyllä mielenkiintoinen postaus. :-)

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut Buffalot käytössä melkein vuoden. Pelkästään kaupassa kokeilemalla ei kyllä pääse selville niiden hyvistä puolista. Buffaloiden eturenkaat ovat paljon isommat kuin näissä teidän rattaissa ja varmasti maastossa "ajotuntuma" on hyvinkin erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos kun kerroit Buffalojen hyvista puolista. Sen kyl sanoisin et Joolzeihin saa kyl isommat eturenkaat kans talvikeleja varten. Meilla noi pikkupyorat ovat toimineet vaikka minkalaisessa maastossa, ilman mitaan ongelmia.

   Poista
 5. Meillä käytössä Uppa baby Vista kärryt ja olleet ihan täydelliset. Isona plussana säilytyskori, joka markkinoiden isoin 😊 (in UK)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyva sailytyskori on kylla mielettoman kateva. Se on yks suurimpia arsytyksenaiheita noissa mun vaunuissa. Uppa baby on ihan uusi merkki mulle, en ole tainnut nahda niita missaan viela.

   Poista
  2. Mä olen noita Espanjassa katsellut, kivoilta näyttää.. Mutsyissäkin on aika iso ja kätevä shopping basket saatavilla...

   Poista
 6. Kyllä Baby Jogger on ehdottomasti ykkönen, laadullisesti ja muutenkin!

  VastaaPoista
 7. Kirjottelin jo aikasemmin mut en ehkä onnistunut julkaseen kommenttiani? Sanoisin että nämä on enemmänkin verrattavissa bugaboon cameleon malliin. Niissä on tän kokoset pyörät ja kääntyy kans näppärästi. Se miks ite tykkään buffaloista on juurikin noi isot eturenkaat, jotka toki ei oo niin sulavat kääntymään jyrkästi kun tälläset pienet. Ihan kelpo vaunuilta näyttävät citykäyttöön nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kommenttien julkaisu käytössä yli 14pv vanhoissa postauksissa, kun niihin tulee joskus roskapostiryöppyjä. Siks tosiaan se häslinki...

   Mä muistelinkin että teiltä löytyy nuo Buffalot, ja kirjoitit joskus niistä testipostauksenkin. Jos haluat linkkailla sen tänne niin se vois ehkä tänne eksyviä kiinnostaa :)

   Poista
 8. Pakko kyllä ottaa kantaa, että talvella lumella on oltava kyllä isommat rattaa. Itse en esim. Oulussa voisi käyttää noin pieniä eturattaita, koska noi ei kulkisi lumessa.

  Ehkä en lähtisi vertailemaan kauppakokemuksen perusteella noita vaunuja keskenään, vaan testiä varten tarvitaan ihan oikeata kokomusta. Kuten miten vaunut kulkee erimaastoissa, lumessa, miten kasattavuus, kuinka pieneen tilaan mahtuu, onko kuinka kestävät, miten toimivat arkikäytössä, miltä pitkäaikaiskäyttö on vaikuttanut. Eli itselleni esim. tällä testillä ei oikeastaan ollut hirveästi painoarvoa, muuten kuin että olet pitänyt noista omista rattaistasi. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin Joolzeihin saa isot eturenkaat lisävarusteina - siitä en toki tiedä miten ne lumessa meinaavat kun meillä ei niitä ole eikä ole ollut luntakaan.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails