perjantai 11. lokakuuta 2013

Harrastuksia vauvan kanssa

En tiedä harrastetaanko Suomessa paljoakaan vauvojen kanssa, mutta täällä Briteissä on ainakin paljon erilaista harrastemahdollisuutta. Me ei ihan kauheasti harrasteta, siihen verrattuna mitä täällä olisi tarjolla, mutta muutaman kerran viikossa ehditään aina jonnekin. Taitaapi tuo vauva tykätä uusista näkymistä ja kokemuksista, mutta kylläpä tuo taitaisi kotonakin ihan vain viihtyä. Äitinä näissä harrastuksissa käyminen on silti mukavaa, sillä usein pääsee tapaamaan äitikavereita, ja joskus jopa tutustua uusiin tyyppeihin.
 
Harrastetaan asuleikkejä, isin suosiollisella avustuksella...
 
Maanantaisin yleensä hengaillaan kotona. Ensi viikolla tosin ollaan menossa vauvauintikurssille kokeilemaan mitä vauva tykkäisi uinnista. Ollaan jo kokeiltu ihan itsekseen uimahallissa - vauva tykkäsi olla vedessä, mutta inhosi vettä naamallaan. Katsellaan tuleeko vauvauinnista meille uutta harrastusta... Maanantaisin käyn myös joskus NCT:n järjestämällä kahvittelutuokiolla juttelemassa muiden paikallisten äitien kanssa.
 
Tiistaisin käydään vauvan kanssa paikallisessa kirkossa NCT:n järjestämällä äitien tapaamisessa. Täällä tapaan usein muutamia äitejä omasta synnytysvalmennuskurssiporukastani (NCT-kurssi). Iso sali on täynnä äitejä vauvoineen, vauvat lattialla leikkiessä ja äitien juodessa teetä. Tässä ollaan käyty usein, mutta nyt vauva tuntuu häiriintyvän todella paljon hälinästä, jota tuollaisessa isossa porukassa riittää. Täytyy katsella jos jatketaan tätä, voi olla ettei se enää vauvalle sovi.
 
Keskiviikkoisin ollaan yleensä kotona. Viime viikolla käytiin uimahallissa uimassa vauvan kanssa, ja jos tuo vauvauintikurssi onnistuu, tullaan varmasti käymään vauvan kanssa siellä säännöllisesti.
 
Torstaina käydään iltapäivästä Baby Rhyme Time lorutuokiossa paikallisessa kirjastossa. Tämä on yksi suosikkiharrastuksiamme. Vauva ilostuu erityisesti siitä kun lauletaan kirjastossa meidän lempikappalettamme - What Shall We Do With A Lazy Baby.  Kotona muuten lauletaan sitä usein vähän eri lyriikoilla, mm. what shall we do with a stinky baby.
 
Yleensä lorutuokion jälkeen mennään oman NCT-kurssin porukan kanssa kahville, niitten jotka ovat sinne kirjastoon saakka jaksaneet lähteä.
 
Perjantaisin otetaan rauhallisesti. Kerran kuukaudessa meidän lähellä on Baby Sensory Session. Kuulostaa tosi hienolta, mutta se on vain paikallisessa lastenkerhossa järjestetty pimeä huone, jossa on klassista musiikkia, laavalampun tyyppisiä valojuttuja, ja erilaisia leluja, huiveja, sun muita joitten kanssa voi leikkiä. Tälleen äidistä ei mikään ihmeellinen, mutta vauva oli ihan haltioissaan kun käytiin siellä ensimmäistä kertaa, joten täällä tullaan varmasti käymään usein.
 
 
Bling it on!
 
Viikonloppuisin ollaan ihan rauhallisesti kotona, tai käydään tapaamassa sukulaisia. Sitten kun vauva on isompi ja puhuu, mennään varmasti käymään jossain Suomi-koulussa.
 
Yleensä yritän viedä vauvan joka päivä kävelylle, ja siinä vierähtää helposti tunti tai enemmänkin. Haluaisin myös ehkä käydä jossain äiti-vauvajoogassa, mutta täältä meidän läheltä en sellaista ole vielä löytänyt. Muskareita täällä on paljon, mutta ajattelin että käydään niissä sitten kun vauva on vähän isompi ja ymmärtää vähän paremmin.
 
Käyttekö te missään harrastuksissa lasten kanssa?

7 kommenttia:

 1. Me aloitettiin 4kk ikäisenä vauvauinti ja vauvasirkus sekä MLL:n Tanssitan vauvaa-ryhmä. Vauvauinnin päätimme lopettaa kevätlukukauden jälkeen (eli kävimme siellä 4 kuukautta), käymme omalla perheellä aika ajoin. Tyttö kyllä rakastaa vettä. Ohjaus ei vain ollut niin hyvää mitä olisimme toivoneet, emmekä oikein saaneet siitä enää irti mitään - ja se on tosi hintavaa myös.
  Vauvasirkus on nyt muuttunut taaperosirkukseksi ja sitä jatkamme. Tyttö ja me tykkäämme siitä kovasti.
  Tanssitan vauvaa vaihtui paikallisen urheiluseuran perheliikuntaan ja siellä oleva tosi huippu ohjaaja tekee tuosta ihan mahtavan harrastuksen myös.

  Näin meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvasirkus - ihana! :D Varmasti tosi kiva harrastus pienelle - mä kävin joskus lapsena sirkusleirillä ja se oli ihan älyttömän hauskaa oppia taikatemppuja, jonglööraan ja käveleen pallolla tms. Ihan mukavasti teilläkin noita harrastuksia, ei ainakaan aika käy pitkäksi :)

   Joku tommonen liikuntaharrastus vauvan kanssa olis kiva, muukin kuin vaunukävely. Täytyykin alkaa etsiä...

   Poista
 2. Onpas teillä paljon säännöllistä ohjelmaa! Meidän alueella ei tietääkseni ole mitään NCT:n järjestämiä kokoontumisia. Tai saattaisi olla, mutta en ole tältä alueelta jaksanut enää selvittää, kun ollaan pois muuttamassa.

  Vähän on harrastuksia siis tällä hetkellä. Kerran viikossa yleensä kahvitellaan NCT-ryhmäläisten kanssa ja nyt käytiin laulamassa. On tosin ollut niin paljon ohjelmaa muuten, että ei tässä ole ehtinyt oikein perusarkea elääkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harmi, mä kun luulin että NCT on tosi aktiivinen ihan ympäri Lontoota. Meidän lähellä on 2-3 tapaamista viikossa, ja sit bussimatkan päässä useampia muita. Mut tosiaan, teillä nyt tota hommaa riittääkin tässä ihan tarpeeksi ilman harrastuksiakin :)

   Poista
 3. Onpas teillä paljon säännöllistä ohjelmaa! Meidän alueella ei tietääkseni ole mitään NCT:n järjestämiä kokoontumisia. Tai saattaisi olla, mutta en ole tältä alueelta jaksanut enää selvittää, kun ollaan pois muuttamassa.

  Vähän on harrastuksia siis tällä hetkellä. Kerran viikossa yleensä kahvitellaan NCT-ryhmäläisten kanssa ja nyt käytiin laulamassa. On tosin ollut niin paljon ohjelmaa muuten, että ei tässä ole ehtinyt oikein perusarkea elääkään :)

  VastaaPoista
 4. Teillä on jo ihan kiitettävästi harrastuksia :) mutta sellaisesta halusin vielä vinkata että suomalainen muskari/palleroryhmä kokoontuu aina joka kuun eka maanantai klo 10.30 ruotsalaisella kirkolla, Marylebonessa. Aikaisemmin kun harmittelit suomalaisen kirkon sijaintia, niin ajattelin että ehkä tänne olisi paremmat kulkuyhteydet. xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Täytyy katsoa jos uskalletaan seikkailla vauvan kanssa keskustaan saakka :) Tai siis, ollaanhan me jo siellä kerran käytykin, mut jos uskaltais uudestaan. Toi vois olla mulle vähän helpompi paikka mennä, jos vaan pakkais vauvan kantoreppuun. Olis kyl kiva käydä!

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails