Tulipas oltua taas vähän kauempaa täältä poissa, ollaan oltu kovasti harrastamassa ;) No, palaan nyt takaisin bloggailun makuun tällä kivalla reseptillä joka bongattiin paikallisen supermarketin reseptihyllystä (tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen) ja joka testailtiin kotona pian sen jälkeen. Oli muuten hyvää, ja lisäansiona visuaalisesti nätti. Visuaalisuutensa ansiosta sopisi mainiosti vaikka juhliin piirakaksi, suolaiset piirakat kun usein tuppaa olemaan aika tylsän näköisiä.
Riittää neljälle lisukkeiden kanssa, tai kahdelle isoon nälkään. Kestää n. 55min valmistaa.
Tarvitaan:
1rkl oliiviöljyä
4 arkkia valmista filo taikinaa, jokainen puolitettu
75g (n.70ml) creme fraichea (smetana tai kermaviilikin varmasti kävisi)
125ml sinistä maitoa
15g parmesaania, tai muu samantyyppinen juusto, raastettuna
3 kananmunaa
5-6 tuoretta timjaminoksaa (n. 7gr), pesty ja lehdet riivitty irti
125g vuohenjuustoa (semmoinen pehmeä murusteltava, ei kova eikä sellainen sisältä sula)
4 viikunaa, puolitettuna
Työohjeet:
1. Lämmitä uuni 180 C-asteeseen. Voitele 18cm levyinen irtopohjavuoka osalla oliiviöljyä ja laita yksi (puoliarkki) filotaikinaa vuokaan. Laita loput filotaikinalevyt vuokaan limittäin, voidellen jokaisen arkin väliin oliiviöljyä.
2. Laita creme fraiche, maito, raastettu parmesaani, kananmunat ja suurin osa timjamista kulhoon ja sekoita yhteen. Sekoita mukaan murusteltu vuohenjuusto, mausta mustapippurilla ja laita sekoitus vuokaan.
3. Asettele puolitetut viikunat, sisäpuoli ylöspäin, sekoituksen päälle ja ripottele päälle loppu timjamista.
4. Paista uunissa 45min, kunnes kullanvärinen ja kiinteähkö.
5. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Lisukkeeksi sopii perinteinen vihreä salaatti!
Näyttäää hyvältä! Innostuin noista viikunoista, niitä voisi yhdistä muutenkin juustoihin...
VastaaPoistaHauska toi sininen maito muuten. Kun täällähän ainakin tuo Arlan laktoositon maito menee niin, että sininen on täysmaitoa ja punainen rasvatonta, vihreä siitä välistä.
Piti muuten ihan googlata toi filotaikina :)
Joo siis sinistä maitoa suomeksi, eli puolirasvaista :) Täällähän ne on ihan eripäin noi maitovärit, siinäpä kestikin vähän tottua kun tänne ekaa kertaa muutti :)
PoistaMun lemppariresepti viikunoille on muuten serrano/parmakinkkua ohuina siivuina, lohkottuja viikunoita ja hunajaa ripoteltu päälle. Ai nam!
Oi kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä, täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaJuu ehdottomasti kantsii kokeilla! Tämä oli kyllä tosi hyvää, suulle ja silmille :)
PoistaHerkullisen näköistä, pitääkin näyttää resepti T:lle! ;) Hei, tän postauksen aihealueeseen liittyen, sulle on haaste mun blogissa! :)
VastaaPoistaKiitti haasteesta, teen sen tässä ehtiessäni :) Aika hauska!
PoistaTämä valikoitui meidän joulun reseptien joukkoon, kiitos ohjeesta!
VastaaPoista