keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen syntymäpäiväjuhla

 
Lauantaina keräännyttiin anoppilaan juhlistamaan vauvan ensimmäistä vuotta. Olin suunnitellut juhlille valko-vaaleansini-vaalenapunaista väriteemaa, ilmapalloja ja söpöjä pieniä rusettikeksejä. Harkitsin myös vauvaviihdyttäjän palkkaamista, mukaan kutsuttuja kaverivauvoja viihdyttämään. Vauvasnakseiksi toki Organix keksejä, Ella's Kitchen maissipalloja ja kurkku- ja paprikatikkuja ja omenanpaloja. Eikös kaikki järjestä jotain erikoista nykyään yksivuotissynttäreille? Siltä ainakin tuntuu.
 
 


 
 
Yksivuotias ei toki juhlimisen päälle ymmärrä. Eikä sen paremmin kaksivuotiaskaan. Mutta sen jälkeen juhlimisesta ja juhlien järjestämisestä taitaa jo tulla vähän vakavampaa. Niitä päiviä odotellessa ajattelin että parempi nyt ottaa rennosti, ja panostaa sitten muutaman vuoden kuluttua. Kun se vauva on kasvanut sen verran isoksi että ehkäpä jopa muistaa juhlansa myöhemmin.
 
 

 
 
 
Vauvaviihdyttäjät, ilmapallot, väriteemat ja vauvakaverit jätettiin sikseen ja mentiin viettämään perinteisiä perhejuhlia anoppilaan. Tein täytekakun ja mies fajitaskanoja, ja otettiin rennosti, eriparipöytäliinojen ja teemattoman tarjoilun keskellä. Ja vauva sai lahjoja. Muutaman vain, sillä pyysimme lahjojen sijaan rahalahjoitusta uutta autonistuinta varten.
 
 

 
 
Ja hyvät juhlat olivat! Rentoa ja rauhallista.
 

 
 
Millaisia yksivuotispäiviä te olette muuten järjestäneet? Kaikkien krumeluurien kera vai perinteiset pelkistetyt?

8 kommenttia:

 1. Ihana pieni synttärijuhlija!
  Meillä on yksivuotiskemuihin matkaa vielä viiden kuukauden verran, mutta luulisin että aika rennolla otteella ne toteutetaan. Tosin lahjojen paljous hirvittää jo etukäteen, kun kaikenlaisia kuukausilahjojakin tuntuu postista putkahtelevan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi lahjamaara arvellutti minuakin, kun meilla tosiaan on jo ihan liian paljon leluja ja tavaraa muutenkin. En tietty kieltanyt tuomasta tavaralahjoja mut ohjeistin et rahalahjat menisivat autonistuimeen. Ihan hyvin kyl toive kuultiin.

   Poista
 2. Onpa ihana söpölainen, onnea! Meilla oli tosi pienet 1-vuotiskemut, eihan tyttö tajunnut mistaan mitaan joten en nahnyt mitenkaan tarpeelliseksi jarkata sen kummempaa, kakku, pikkusuolaista ja tytölle jotain, muutamat tarpeelliset lahjat, se oli siina. Kaksivuotiskemut oli jo vahan isommat ja panostettiin enemmin, siella tyttö tykkasi huomiosta ja tajusi olevansa paivansankari, oli kivat juhlat! 3-vuotiskemut on pian edessa mutta ihan rauhallisesti mennaan, tehdaan mita ehditaan ja paikalle saapuvat ketka paasevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mekin ajateltiin, et sit pikkuhiljaa tehdaan synttareista isompia juttuja kunhan vauva alkaa ymmartamaan niitten paalle. Vasta sit kouluiassahan niista tulee vahan vakavampi juttu, nyt viela parjaa pikkupurtavalla ja isovanhempien kutsunnalla.

   Poista
 3. Pienesti meillakin. Mummo ja mun veljen perhe sattuivat sopivasti kylailemaan synttariviikolla, niin avattiin lahjat ja syotiin kakkua (ja puhallettiin kynttila). Mut siinapa se tana vuonna, ensi vuonna ehka jo isommin :) t.inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa tosi kiva että perhe onnistui Suomesta saakka tulemaan paikalle, ihan mahtavaa :) Eipä sen sen kummempaa tarvitse ollakaan, kakku ja kynttilä ja tietty perhe, siinä ne tärkeimmät :)

   Poista
 4. ihana synttäritylleröinen, onnea vielä!

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails