keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kuvaideoita: sisäpuutarha ja yrttitarha

Mainitsinkin jo että tuossa viikonloppuna kävimme Grow puutarhamessuilla, contemporary garden fair Hamstead Heathissa. Ollaan nyt haudattu haaveemme puutarhan remppaamisesta hamaan tulevaisuuteen, ja näin pikkuhiljaa kerätään ideoita, mutta varsinainen kiinnostus meillä oli sisäpuutarhaan tai pieneen yrttitarhaan. Olen kaavaillut meille keittiöön ikkunan eteen pientä yrttitarhaa, ja oli ihan kiva vilkuilla ideoita muihinkin sisäratkaisuihin.
 
 
 
 
Siis katsokaas kuinka siistejä! Kaktusjoulupalloja. Tai mitä lie. Käy vaikka koko vuoden ympäri. Nämä olivat jotenkin aika makean näköisiä koristeita. Muutenkin tuntui että tämäntyyppiset minipuutarhat / kasviterraariot olivat todella suosittuja konsepteja. Urban Bhotanist oli firman nimi, ja alla pari muuta saman firman terraariota.
 
Näitä kuulemma tarvitsi kastella vain kerran kahdessa viikossa ja lähes mahdottomia tappaa. Miehen mielestä kuin minulle tehtyjä.
 
 

 
 
Samantyyppinen konsepti, mutta huimasti halliimpi, oikea pieni sademetsäpallurainen oman sisäisen kosteustasapainonsa kera, oli aika upean näköinen. Sopisi johonkin miljoonahintaiseen luksuslukaaliin (joita tuolla puutarhamessujen lähistöllä paljon olikin), ei nyt meille. Mutta oli silti konseptina mielenkiintoinen.
 
 
 
 
Yrttipuutarhaa kun havittelen, kuuntelin kiinnostuneena tämän allaolevan tuotteen esittelyä. Allaolevan terracottalevyn kautta kasvit saavat aina tarpeeksi paljon vettä, mutta välttäen ylikastelua. Erityisen hyvä yrteille, sekä matkojen ajaksi. Firman nimi oli Boskke. Tämä ehkä, kunhan saadaan nuo yrttipuutarhamietteet käsiteltyä, voisi löytää tiensä meillekin. Vielä mietin käytännöllisyyttä pienessä keittiössä, ja miten yrttipuutarhan saisi sinne järkevästi, menettämättä kallisarvoista pintatilaa.
 
 

 
 
Ja samalta firmalta nämä ylösalaisin-kukkaruukut, jotka kuulemma ovat olleet mm. Prometheus ja Godzilla elokuvissa futuristisina yksityiskohtina. Todella hauskoja!
 
Ajattelin laittaa jossain vaiheessa vähän lisäkuvia noista puutarhamessuista vielä, sen verran hyviä kuvakohteita sieltä löytyi että harmittaisi jättää niitä vain tuonne omien kuva-arkistojen kätköihin.
 
Onko kellään muulla puutarhatoiveita tai suunnitelmia? Tai muuten vaan innostuneet viherpeukaloimaan?

9 kommenttia:

 1. Aika jännä konsepti! .. Itse saattaisin tykätä, mutta sitten alkaisin haaveilla vedenalaisesta puutarhasta aka akvaariota kaloineen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joskus lapsena-teininä akvaario ollutkin - nekin on kieltämättä kivoja! Mut työläämpiä tietty kuin kaktus...

   Poista
 2. Ai tekin kävitte tuolla! Ja ehdit bloggaamaankin sieltä mua ennen, hitsi... ;-) No mutta me katseltiin lähinnä ulkokalusteita, joten ehkäpä kirjoitan vielä aiheesta enemmän siitä näkövinkkelistä. Mitä sä muuten tykkäsit? Mä olin odottanut vähän enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai te kävitte tsekkaamassa suomalaiset Nordeco-tuolit? :) Kyllä mä tykkäsin, musta oli just tarpeeksi, niin ehti tsekkaamaan kaiken. Se oli kuitenkin eka vuosi kun nää järjestettiin, ehkä tulevina vuosina se laajentuu.

   Poista
  2. Häpeämisen tunnustan, etten edes tajunnut, että ne tuolit olivat suomalaisia..! Joo, ekoiksi messuiksi ihan hyvät, mutta olin vain odottanut enemmän ja groovympia ulkokalusteita. Ensi vuonna uudestaan!

   Poista
  3. Autocorrect fail..! Siis "HäpeäKSENI tunnustan..."

   Poista
  4. heh... mut missäs se sun postauksesi messuista viipyy? :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus, tuo yrttipuutarha vaikuttaa mielenkiintoiselta! En päässyt tuonne paikalle, mutta aihe on alkanut kiinnostamaan paljon. Mulla on kauhea kämppäkuume, tosin ollaan muuttamassa ainakin puoleksi vuodeksi kaukoitään joten ne haaveet saa nyt hylätä. Ehkä tässä vuoden sisäällä saan minäkin sen oman haaveilmani puutarhan, joko sisälle tai ulos, kun selviää milloin tullaan Lontoooseen takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi yrttitarha olisi vielä niin käytännöllinen, siitä vaan napsimaan basilikaa pastaan ja minttua mojitoon ;) Mulla oli joskus chilikasvi, joka säännöllisesti tuotti hyvän chilisadon, kunnes lopulta kuivahti kasaan, se oli kyllä kätevä niin kauan kuin eli.

   Ja vau, kaukoitään muutto! Kyllähän sielläkin jotain puutarhanpoikasta voi pitää, jos on ees jonkun verran paikoillaan :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails