sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Britannia: Miten käyttäytyä kuin lontoolaiset?

Jos joku törmää sinuun, pyydä sinä anteeksi.
 
Jos joku hidastelee edelläsi lippuautomaatilla, portilla, liukuportaissa, huokaa syvään, sadattele sisäisesti (sen tuhannen kertaa) äläkä sano mitään. 

Jos joku kävelee kadulla hitaasti edessäsi, laske kymmeneen, ja huokaa "tourists...". Käy siitäkin huolimatta ostoksilla Oxford Streetillä, ja kahvilla Covent Gardenissa.
 
Jos joku kävelee kaupanjonossa eteesi, huomauta suureen ääneen siitä täällä on jono.
 
Jos joku jättää pienenkin raon metroon tai bussiin jonottaessaan, hivuttaudu jonon kärkeen niin röyhkeästi kuin uskallat.
 
Jos näet metron laiturilla ovet auki, tee Usain Bolt- omainen sprintti ja ovien sulkeutuessa loikkaa vaunuun sisään kuin pituushyppääjä konsanaan. Vaikka tiedät että seuraava metro tulee minuutin kuluttua.
 
Jos joku pyytää sinua kotibileisiin, kiitä kauniisti, sano tulevasi, ja peru koko juttu kun tajuat että joutuisit matkustamaan kaksi tuntia suuntaansa hivenen epämääräisen lähiön keskelle.
 
Jos sovit tapaavasi kaverin viikonloppuna, muista lähettää siitä kalenterimerkintä ja muistutus edellisenä iltana ja aamuna varmistus. 

Mitäs muita juttuja teille tulee mieleen?

2 kommenttia:

 1. Tää on loistava! Minä pidin pienen käytöskoulun kavereilleni, jotka tulivat Suomesta käymään - tärkeimpänä se, että pyydä aina itse anteeksi tilanteesta riippumatta! Jos kaupassa on joku sinun tiellä, pyydä anteeksi. Jos joku tönäisee sinua vahingossa, pyydä anteeksi että olit hänen tiellään. Yritä aina olla se ensimmäinen, joka pyytää anteeksi! :D Ja kiitä. Kaikesta. Monta kertaa. Vaikka vain kassalla. Toinen - muista aina please. Vaikka tuplasti lauseessa. Ja jos pitää sanoa ei, muista sanoa "kiitos ei", ja miksi ei :D

  Kyllä suomalaisia nauratti, ja alkoivat toisiaan kiusoitella jos ei mennyt nappiin! :D "Minäpä muistin, huomasitko! Kohta mä oon ihan paikallinen!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on kyllä aika hauska englantilainen tapa. Olen kans itse tottunut siihen ja nykyään pyydän aina anteeksi, vaikka mitä typerää mikä ei millään tavalla ole omaa syytä... Maassa maan tavalla :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails